БСП: Колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре

2995
БСП: Колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре
Снимка: БГНЕС

БСП отново настоя за оставката на цялото правителство и предсрочни избори, след като стана ясно, че постовете си напускат трима министри заради катастрофата край Своге.

"Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента", заяви Кирил Добрев.

Той посочи, че оставка трябва да подаде правосъдният министър Цецка Цачева заради бягствата на затворници и срива на Търговския регистър, земеделският Румен Порожанов заради кризата с чумата по животните в Странджа.

Сидеров: Борисов правилно поиска оставките на тримата министри

Председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров определи хода на премиера Борисов да поиска оставките като правилен. Пред БНР ...

Според социалистите напускащите министри са просто поредните и важният въпрос е какво се случва след тях, защото се заменят едни партийни функционери с други.

По думите на зам.-председателя на БСП оставките днес са закъснели. Той допълни, че случващото се е "признание за провала на десетгодишната политика на рязане на ленти".

Добрев попита защо не са в Следствието бившите регионални министри Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова.

"Има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица", попита още той и допълни, че трябва да се даде отговор именно на този въпрос.

Официално: Три министерски оставки заради Своге

Министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки, след като по-рано днес (31 август) премиерът Бойко Борис...

Депутатът Крум Зарков посочи, че ПГ на БСП няма да задържи насила напускащите министри и ще гласува оставките им в пленарна зала.

На въпрос дали ще има нов вот на недоверие, от БСП съобщиха, че в понеделник предстои извънредно заседание на парламентарната им група, на което ще обсъдят бъдещите си действия.

Те обаче смятат, че искането на предишните два вота на недоверие - за корупцията и за сферата на сигурността, е било в правилната посока.

Социалистите декларираха и че нямат никакво отношение към строителството и пускането в експлоатация на пътя-убиец край Своге.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика