БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката "Коалиция за България"

5087
БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката "Коалиция за България"
Снимка: БГНЕС

БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката "Коалиция за България", информира mediapool.bg. "АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на Българската социалистическа партия (БСП), съобщиха от пресцентъра на социалистите. Поводът е регистрацията в ЦИК на формацията, създадена от Георги Първанов, като "Коалиция за България" за предстоящите евроизбори.

БСП е внесла в ЦИК доказтелства за собствеността на марката "Коалиция за България". А от комисията посочиха, проблемът с наименованието на формацията ще бъде обсъден допълнително на предстоящо заседание.

ГЕРБ: Нинова да каже дали е предложила 30 млн. лева на Миков за лидерското място в БСП

Предлагала ли е Корнелия Нинова 30 млн. лева на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП? Това попита на пресконференция...

"Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г. единствено и само с БСП. А търговската марка "Коалиция за България" е собственост и принадлежи на Българската социалистическа партия. Съгласно закона това включва правото на притежателя ѝ да я ползва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да я използват", посочват от БСП.

Според партията на Корнелия Нинова желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел единствено да въведе в заблуждение и да доведе до объркване избирателите, които ще гласуват в предстоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушение на основните принципи за справедлив изборен процес, съгласно Изборния кодекс и следователно не трябва имитираща коалиция да бъде регистрирана в ЦИК, изразяват мнението си от партията.

От БСП припомниха, че "Коалиция за България" е създадена през 1999 г. от БСП и други по-малки идейно близки партии. "Коалиция за България" е съставена от общо 7 партии - ПП АБВ, ПП "Обединен блок на труда Български лейбъристи", ПП "Българска партия Либерали", ПП "Възраждане на Отечеството", ПП "Българска левица", ПП "Движение за социален хуманизъм" и ПП "Социалдемократи". До този състав на коалицията се стигна, след като в началото на март БСП отказа съвместно явяване с АБВ на евроизборите.

Днес „Коалиция за България“ внесе в ЦИК документите за регистрация за европейските избори. Пред медиите Петков коментира претенциите на БСП към наименованието и твърдението, че АБВ носи административнонаказателна отговорност за използването на названието.

Изследване: Нито ГЕРБ, нито БСП водят принципна борба с корупцията

Скандалът с апартаментите нанесе достатъчно и сериозни репутационни щети на ГЕРБ. 66% казват, че става дума за злоупотреба с влияние. Х...

„Ако на БСП много им липсва марката „Коалиция за България“, сме готови да обсъдим тяхното приемане във формацията. Не знам как може да откраднеш нещо, което не принадлежи. Ние сме внесли в ЦИК документи. Готови сме да обсъдим тяхна молба още днес. Само двама от партньорите все още имат резерви да ги приемем. На тях все някой нещо им краде. Тази политическа немощ, която избива понякога в цинизъм, издава една нищета, която е обидна. В това число - за всички хора, които имат отношение към левицата“, коментира Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика