X
 
 

БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката "Коалиция за България"

2825 13
БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката "Коалиция за България"
Снимка: БГНЕС
БСП с обвинение към АБВ, че е откраднала марката "Коалиция за България", информира mediapool.bg. "АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на Българската социалистическа партия (БСП), съобщиха от пресцентъра на социалистите. Поводът е регистрацията в ЦИК на формацията, създадена от Георги Първанов, като "Коалиция за България" за предстоящите евроизбори.

БСП е внесла в ЦИК доказтелства за собствеността на марката "Коалиция за България". А от комисията посочиха, проблемът с наименованието на формацията ще бъде обсъден допълнително на предстоящо заседание.

ГЕРБ: Нинова да каже дали е предложила 30 млн. лева на Миков за лидерското място в БСП

Предлагала ли е Корнелия Нинова 30 млн. лева на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП? Това попита на пресконференция...

"Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г. единствено и само с БСП. А търговската марка "Коалиция за България" е собственост и принадлежи на Българската социалистическа партия. Съгласно закона това включва правото на притежателя ѝ да я ползва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да я използват", посочват от БСП.

Според партията на Корнелия Нинова желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел единствено да въведе в заблуждение и да доведе до объркване избирателите, които ще гласуват в предстоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушение на основните принципи за справедлив изборен процес, съгласно Изборния кодекс и следователно не трябва имитираща коалиция да бъде регистрирана в ЦИК, изразяват мнението си от партията.

От БСП припомниха, че "Коалиция за България" е създадена през 1999 г. от БСП и други по-малки идейно близки партии. "Коалиция за България" е съставена от общо 7 партии - ПП АБВ, ПП "Обединен блок на труда Български лейбъристи", ПП "Българска партия Либерали", ПП "Възраждане на Отечеството", ПП "Българска левица", ПП "Движение за социален хуманизъм" и ПП "Социалдемократи". До този състав на коалицията се стигна, след като в началото на март БСП отказа съвместно явяване с АБВ на евроизборите.

Днес „Коалиция за България“ внесе в ЦИК документите за регистрация за европейските избори. Пред медиите Петков коментира претенциите на БСП към наименованието и твърдението, че АБВ носи административнонаказателна отговорност за използването на названието.

Изследване: Нито ГЕРБ, нито БСП водят принципна борба с корупцията

Скандалът с апартаментите нанесе достатъчно и сериозни репутационни щети на ГЕРБ. 66% казват, че става дума за злоупотреба с влияние. Х...

„Ако на БСП много им липсва марката „Коалиция за България“, сме готови да обсъдим тяхното приемане във формацията. Не знам как може да откраднеш нещо, което не принадлежи. Ние сме внесли в ЦИК документи. Готови сме да обсъдим тяхна молба още днес. Само двама от партньорите все още имат резерви да ги приемем. На тях все някой нещо им краде. Тази политическа немощ, която избива понякога в цинизъм, издава една нищета, която е обидна. В това число - за всички хора, които имат отношение към левицата“, коментира Петков.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Македонецъ 7 Македонецъ преди 7 месеца Профил на трол?
  Всички крепостни добичета от руската кочина сме eбaни в главите.
 • РотФронт 7.1 РотФронт преди 7 месеца Профил на трол?
  Като коминтерновско добиче "МакедонецЪ" най-добре ги разбира тия работи!
  : 0 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ама наистина ЩО ЗА ид*т трябва да си за да не ЗНАЕШ , че румен петков е АБСОЛЮТНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ Б*КЛУК КАТО корнелия нинова.
 • Македонецъ 5 Македонецъ преди 7 месеца Профил на трол?
  Аз съм шибано руско псе.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Не. ти си шибания Циклоп от Иванчо Циганина .
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  А какво стана с 30-те милиона за Мишо Миков? Другарката защо не отговаря? Значи отговорът е ДА.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  На снимката същества искащи единствено да заменят борисов и неговата банда на трапезата. *ТРЕПКИТЕ ОТ абв откраднали логото Коалиция СРЕЩУ България. Ужас.
 • Румен Петков 2 Румен Петков преди 7 месеца Профил на трол?
  Духай супата Корнелия Техноимпексова....
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ама ти си съшият политически б*КЛук бе.
  : 11 !
 • Румен Петков 2.2 Румен Петков преди 7 месеца Профил на трол?
  Македонецъ, искаш ли с да правим секс. Ако ми се отдадеш изцяло и ме оставиш да те обладая ще те заведа в Дубай.
  : 0 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  2. Циклопе насра се .
  : 0 !
 • Гилотината 1 Гилотината преди 7 месеца Профил на трол?
  БКП+ДС-ГУце АБВ-триперо първан заедно с плее'ския посерко във фонтан са в "тайна" коалиция с БКП-ГЕРБ! А сега си предлагат дупетата и на БКП-БСП, па и на ДС-ДПС, БЗНС-ДС-МВРо, ..... Комунистическа ОФ-курвенска работа!
 • Со керез со БКП-булгарез 1.1 Со керез со БКП-булгарез преди 7 месеца Профил на трол?
  В основата на "морала" на БеКаПе-тата, БеЗеНеСе-тата и ДеСе-тата стои ГЕПЕНЕТО на ЧУЖДОТО и патриотарско-идеологическото "узаконяване" на откраднатото! Затова във времето на ЦИГАНЬОР-МУТРО-МИЛЦИОНЕР-КОМУНИЗМА на коалицията БКП-ГЕРБ + БКП-АБВ-триперо + БКП-БСП + ..... се крадат едни с други - по вроден клептомански инстинкт от времето на ЦИГАНЬОР-МИЛЦИОНЕР-СОЦИАЛИЗМА на влашкия виж още ›› циганин Замфир Яшар - Тато (известен като Тодор Живков - Янко)!
  : 0 !