БСП ще се яви на изборите с нова коалиция

1430
БСП ще се яви на изборите с нова коалиция
Снимка: БГНЕС

Започваме реални действия с цел превръщането на БСП в модерна лява партия. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Нинова заяви, че БСП ще предложи нов формат на коалицията за предстоящите през следващата година предсрочни парламентарни избори.

Тя подчерта, че иска промяната, която е започнала с президентските избори, да продължи.

„Ще предложим открит и нов стил, директен разговор с хората. Директен разговор с народа, без задкулисие“, подчерта Нинова и добави, че е охладила всички мераци за властови постове.

Тя обясни, че преформатирането на коалицията БСП лява България означава и намаляването на броя на партиите в нея, но повече яснота за този процес ще има след конгреса, който ще се проведе през януари, предаде БГНЕС.

Нинова каза, че БСП няма да предлага хора в администрацията на новия президент Румен Радев. В същото време подчерта, че в момента страната има президент и той трябва да реди служебния кабинет и да носи отговорност.

„Като партия ние няма да се месим в тези процеси“, коментира Нинова. „Охладила съм всички мераци за властови постове. Сега това не е работа на БСП. Има си президент да си реди служебния кабинет“, заяви лидерът на БСП.

„В събота 26 ноември свикваме Национален съвет плюс общински председатели, областни председатели, народни представители и Национален предизборен щаб, актива от цялата страна. На този Национален съвет ще предложим да се вземат следните решения - първо ще си направим анализ и отчет за свършеното по време на кампанията“, коментира Нинова и заяви, че ще анализират и политическите събития след изборите и ще обсъдят предстоящите политически събития.

Нинова заяви, че ще се предложи свикване на заседание на конгреса в първата половина на януари. „Мотото на този Конгрес е „Промяната в БСП“, коментира Нинова. „Мисля, че започнахме да я правим. Трябва да продължим процесите при нас. Целта, която си поставяме БСП да бъде модерната лява партия и да отговорим на този конгрес и в бъдещите си действия и политики на четири въпроса“, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че ще предложи на Конгреса да приеме нова предизборна платформа, с ясни конкретни ангажименти, да стъпи на автентичните леви ценности.

„Второ ще предложим нова коалиция за парламентарни избори 2017 – различна от досегашната коалиция „БСП лява България“, в която участват 13 партии. Ще предложим организационна промяна в партията, такава с каквато да покажем, че отговаряме на очакванията на хората за промени в партията. Много пъти сме си говорили с вас, че трябва да отворим партията, да дадем път на млади, кадърни хора“, заяви Корнелия Нинова, цитирана от Фокус.

„Много ми се иска с тази промяна да продължим стила, който започнахме на президентската кампания – без задкулисие, без договорки с партийни елити, с лобита, с олигархични кръгове и т.н. Открито нов стил в политиката“, коментира Корнелия Нинова.

„Това е голямо предизвикателство за нас, за партията. Даваме си сметка какво ни чака. Наясно сме какво може да се случи след този Национален съвет и след Конгреса“, допълни Корнелия Нинова.

Г-жа Лиляна Павлова лъже, ние не сме против санирането, допълни Нинова. „Ако след избори бъдем избрани, бихме продължили тази програма за саниране, разбира се, може би правейки я малко по–прозрачна. Като философия да, ние я подкрепяме и не бихме оспорвали и спирали“, зави лидерът на БСП.

Във връзка с оставката на председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и назначаването на Дончо Атанасов, Нинова заяви: „Нямаме отношение към назначението на Дончо Атанасов. Нямаме участие и разговори за договарянето на този пост. Не сме информирани за това решение“.

Тя отбеляза, че трябва да си зададем въпроса дали Лазаров бяга от този пост заради възможни съмнения за корупция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика