Бъчварова поиска президентът да уволни автора на словото си

3584
Бъчварова поиска президентът да уволни автора на словото си
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова реагира на словото на президента Румен Радев, като поиска авторът на словото му да бъде уволнен.

Ето какво написа тя:

След предложението Президентът да освободи началника си на кабинета заради шума с тайното изборно законотворчество, може да се добави и ново. Да направи същото с автора на текста на днешното му обръщение. То поставя много повече неудобни капани пред държавния глава, от отговорите, които се опита да даде с първото си обръщение. В него Президентът твърди, че „бяхме свидетели на разхищаване на националния суверенитет“ Ако е вярно, редно да бъде пояснено как и кога точно това се е случвало и кой колко в повече е получавал от него. Истината е, че българският национален суверенитет е бил ограничаван систематично тогава, когато партията, издигнала господин Радев управляваше България.

Президентът Радев изпрати съболезнования до своя египетски колега

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до президента на Арабска република Египет Абдел Фатах ас-Сиси по повод терористи...

Веднъж казал, че „приветства куража и усилията на министерството на правосъдието да формулира конкретни предложения за законови промени “, господин Радев трябва да обясни какво всъщност се случва с експерта Талев ? Той уволнен ли е или приветстван към днешна дата. Едно от двете трябва да не е. Не може да е приветстван и въпреки това уволнен. Не може да е уволнен за това, за което днес е приветстван. И изобщо не би трябвало да е уволнен, а ръководството на министерството на правосъдието трябва да даде нов брифинг.

Президентът е убеден, че само „някои съзряха в предложените идеи ограничаване на права....“ . И децата днес разбират, че въвеждането на забрана не може да е подарък. Дори и тези, които стоят зад това решение, го харесват, точно защото то ограничава права. По съвпадение... на едни хора, които и друг път са преживели същото. Пак по времето, когато партията, издигнала господин Радев за президент управляваше България.

Единственото оправдание за използването на фразата „имунитет“ в президентската реч е римата с думата „суверенитет“. Ако човекът, който трябва да ръководи КСНС бърка двете понятия, по добре да не го свиква скоро. Поне докато не се научи да внимава с римите. За да не окаже, че всички да пием имуностимуланти.

Надявам се, че екипът на Президента няма да включи този текст в изданието с избраните му речи. И да не го показва на ученици. Голяма объркване ще настане – езикови грешки в есетата на учениците и голям зор за историците. Доста ще им е трудно и на едните, и на другите да обяснят какво всъщност и защо се е случило.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика