Бъчварова заложи бомба със закъснител относно оставките на Лазаров и Писанчев

18986
Бъчварова заложи бомба със закъснител относно оставките на Лазаров и Писанчев
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок и Патриотичният фронт са отправили призив и искане за кадрови промени там, където органът за назначаване и вземане на решение е друг. Не трябва да се политизират кадровите решения на тези постове. Това заяви вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на БГНЕС относно вчерашния призив на Реформаторския блок и Патриотичния фронт Министерски съвет незабавно да започне процедура за отстраняването на главния секретар на МВР, председателя на ДАНС и председателя на ДАТО.

Минути след като Народното събрание окончателно прие промените в Закона за МВР, изготвени от Цветан Цветанов и депутати от ГЕРБ, техните партньори обявиха, че кабинетът има основание да освободи Светлозар Лазаров, Владимир Писанчев и Цветан Китов и отправиха призив за това към Министерски съвет.

След промените главният секретар на МВР и председателя на ДАНС отново се назначават с указ на президента Плевнелиев по предложение на Министерски съвет.

Малко след края на брифинга в Министерски съвет в неофициален разговор с журналисти вицепремиерът Меглена Кунева посочи, че искането на коалиционните партньори ще бъде разгледано от Министерски съвет, но тя не може да говори от името на цялата институция и отказа по-широк коментар.

По-рано през годината премиерът Бойко Борисов обяви в свое интервю, че на председателя на ДАНС и главният секретар трябва да се даде възможност да се докажат, тъй като нестабилната политическа обстановка и политическите решения са се отразили и на тяхната работа.

Лазаров се защитава: Имам конкретни резултати, за Лясковец вина нямам

Постът ми на главен секретар на МВР не е самоцел, още повече, че са налице постигнатите резултати. Така главният секретар на МВР Свет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика