Цветанов за РБ: Има различия, но не и напрежение

4965
Цветанов за РБ: Има различия, но не и напрежение
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви за Реформаторския блок, че по-скоро има различия, отколкото напрежение." Повече го отдавам на преумората от тези дълги заседания и тежките разговори между РБ и ДПС относно конституционните промени, които поизнервиха РБ и те трябва под някаква форма да дадат разумните обяснения пред техните избиратели. В ГЕРБ сме за разумния", сподели Цветанов в интервю за "24 часа".

Той заяви, че ГЕРБ е жива партия - има своите структури и организации, които ежедневно задават въпроси, защото виждат какво се случва.

Цветанов: 8 депутати от РБ са гласували за Манолова

„Ние нямаме абсолютно никакви притеснения от провеждането на каквито и да било избори”. Това заяви председателят на ПГ на ...

"Ние стоим зад стабилността на държавата. Затова големият понася тези несгоди и неудобства. Да се водим от националните интереси, за да върнем държавата в европейския път. Няма да влизам в персонална оценка, нито в ролята на човек, който може да определя тези позиции", допълни още заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

Според Цветанов общуването през фейсбук, е несериозно. Той подобно поведение не е усетил в разговорите, които сме водили през последните месеци.

Относно гласуването по референдума той сподели: "Нека припомня, че тази подписка беше възприета от десноцентристките формации. И вчера припомних на РБ, че те бяха тези, които винаги първо отиват да се похвалят пред медиите колко подписа събират и как участват активно в събирането им, но когато влязохме в пленарна зала, ги нямаше тази интензивност и това огромно желание тези въпроси да се подкрепят. Категорично ПГ на ГЕРБ е гласувала “за” и по трите въпроса - без нито един глас “въздържал се” и “против”. Дадохме 65-68 гласа. Мажоритарният вот бе отхвърлен от цялата опозиция и с много ясната подкрепа и на РБ".

За избора на Мая Манолова за омбудсман Цветанов заяви, че нито един колега от ГЕРБ не е казал, че ще гласува за Манолова.

Цветанов: Всички от ГЕРБ са гласували или за Пенчев, или са пуснали недействителна бюлетина

Всички депутати от ГЕРБ са гласували или за Константин Пенчев, или са пуснали недействителна бюлетина, защото може да се търси по-добър...

"Ние създадохме възможност всеки да изгради убеденост и в изслушванията на двамата кандидати. На Манолова бяха зададени 3-4 въпроса, на които тя не успя да отговори - дали ще се извини за костинбродската афера. Тя не го направи. Оттам нататък бях наясно, че няма да има наш депутат, който да я подкрепи. Знаете, че г-н Пенчев имаше 82 гласа, а гласувалите депутати от ГЕРБ бяха 81", заяви още Цветанов.

Той сподели, че в ГЕРБ подкрепят всяка реформа, която се предлага от МС. "И по реформата за здравеопазване се събрахме всички. И министър Москов си оттегли в последния момент внесения раздел за приватизацията на болниците, за което му благодаря. Защото ние помним как функционираха голяма част от българските предприятия, когато бяха приватизирани. Точно затова сме много внимателни и искаме всички ние да бъдем убедени, че подобна стъпка ще бъде в полза на държавата и на здравеопазването. Така принципната ни позиция е, че подкрепяме на първо четене законопроекта на г-жа Кунева, а преди второ всички парламентарни групи ще внесат предложения и той ще бъде оптимизиран", допълни още Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика