До 22 септември трябва да са ясни всички кандидати за кметове

5866
До 22 септември трябва да са ясни всички кандидати за кметове
Снимка: БГНЕС

Избирателните списъци за местните избори ще бъдат публикувани до 14 септември. До 22 септември пък трябва да са ясни всички кандидати за кметове и общински съветници. Вероятно до края на тази седмица ще започне официалната регистрация на партиите и коалициите.

По информация на БНР Централната избирателна комисия (ЦИК) е решила, че документите за регистрация на партиите и коалициите за местните избори ще се приемат до 9-и септември.

ЦИК има готовност за избори "2 в 1"

Това, дали ще има референдум заедно с местните избори или не, няма да затрудни ЦИК в организацията на изборите. Имаме готовност да пров...

ЦИК продължава да заседава и в момента за предстоящите местни избори и за референдума, който ще се проведе заедно с тях.

Избирателната комисия трябва да утвърди всички организационни стъпки, които трябва да бъдат предприети преди изборите. Новото на този вот е, че за първи път чужденци, граждани на ЕС ще могат да гласуват за местна власт у нас, но за целта трябва да подадат заявление. За първи път ще има и машинно гласуване, предстои ЦИК да реши в кои секции ще се случи това.

Министерският съвет трябва да е готов с план-сметката за изборите до 31 август. Тогава ще се разбере и дали наистина ще се сбъднат прогнозите, че тези избори ще излязат доста скъпо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика