ДПС нападна "Да, България и защити Цацаров

1189
ДПС нападна "Да, България и защити Цацаров
Снимка: БГНЕС

Насоката, която иска да даде на дебата за съдебната реформа „Да, България“ и присъдружните ѝ организации, е абсолютно несъстоятелна. Разбита е на „пух и прах“ в доклада. Това каза на зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по повод доклада на ЕК за изпълнението на Механизма за сътрудничество и оценка.

„Искам да подчертая оценката ни за пълната катастрофа на мнението на част от гражданското общество изразено от онази партия на Христо Иванов „Да, България“ и сателитните ѝ граждански сдружения. Те виждат в тази реформа само недостатъци на Прокуратурата и изтъкват само това“, коментира той и не пропусна да защити главния прокурор Сотир Цацаров:

БСП: За 17-и път ЕК ни каза: "Опитайте пак!"

Излезе 17-ти поред доклад на ЕК, в който ясно е отбелязано, че няма нито една изпълнена препоръка от тези, които бяха определени януари...

„В доклада виждаме и положителни оценки за напредъка. Единствената препоръка е да има график за реформата в pрокуратурата“, уточни Йордан Цонев и подчерта, че онова, което ни внушава тази групичка не се споделя от доклада на ЕК.

„Трябва да отбележим, че в доклада има оценки за напредък по отношение на законодателството, на препоръките за съдебната реформа в законодателството“, коментира депутатът от ДПС.

„Има също така и някои положителни оценки например по отношение на онова, което се случи като реформа в Прокуратурата. Важно е, че на много места в доклада се казва, че един от недостатъците на реформата е недостатъчното време за обсъждане с гражданското общество“, каза още Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика