ГЕРБ поиска Жаблянов да подаде оставка като зам.-председател на НС

1183
ГЕРБ поиска Жаблянов да подаде оставка като зам.-председател на НС
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на зам. – председателя на парламента Валери Жаблянов (БСП), заради скандалната декларация, в която той твърди, че Народният съд е бил "необходимо правосъдие".

"За ПГ на ГЕРБ поведението на господин Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. ГЕРБ призовава господин Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия, като подаде оставка от поста, който заема", заяви от пленарната трибуна Тома Биков от управляващата партия.

Тома Биков: С позията си за Народния съд БСП показва ценностна атрофия

Ръководството на БСП не е в състояние да води нормален политически диалог в рамките на демократичния процес. Това заяви Тома Биков от Г...

"Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим", припомни депутатът от ГЕРБ.

По думите му вече е ясно ясно, че заместник-председателят на Народното събрание Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на социалистическата партия.

"Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ", допълни още Биков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика