Христо Иванов: Пловдив 2019 е програмиран провал

3005
Христо Иванов: Пловдив 2019 е програмиран провал
Снимка: БГНЕС

ПП "Движение Да България" в град Пловдив настоява Община Пловдив да предприеме спешни действия по реализирането на необходимата инфраструктура за осъществяването на Европейска столица на културата (ЕСК) през 2019 г.

От Движението изразяват безпокойство от "грандиозното изоставане и от неизпълнението на поетите ангажименти от страна на община Пловдив да изгради нова и да приведе в адекватно състояние съществуващата културна инфраструктура, необходима за реализирането на предстоящото събитие."

България е царството на бумащината, на висенето по опашки и гишета - тук управляват цар Рушвет и царица Рекет

"България е царството на бумащината, на висенето по опашки и гишета. Тук управляват цар Рушвет и царица Рекет". Това заяви лидерът на ...

Според тях бездействието на общинската администрация вече поставя под сериозна заплаха пълноценното реализиране на събитието, а с това и имиджа на града и страната ни. Изоставането на инфраструктурните проекти, заложени в Апликационната книга „Заедно 2019", вече е в състояние на „авариен режим”.

Според Христо Иванов "една година преди старта на Европейска столица на културата, виждаме че Пловдив 2019 е програмиран провал поради бездействието и въпиещата некомпетентност на пловдивската община и цивилизационната непригодност на правителството. Тези хора не провалят себе си. Те провалят Пловдив. Провалят възможността този град да разгърне своя потенциал на национален и регионален център за развитие и култура. Но в същото време трябва да е ясно, че отговорността за това е лична и тя е на Бойко Борисов и Иван Тотев. След няколко години никой няма да помни нито името на кмета, нито на Премиера, но този срамен провал ще остане за Пловдив. Затова нашата цел днес е не просто да констатираме очевидното, а да опитаме да предизвикаме обрат на събитията заедно с цялата пловдивска общественост. Пловдивската културна общност и бизнеса трябва да си върнат инициативата от този от този еднолично приватизиран от Иван Тотев проект. ЕСК може да бъде спасена само ако се превърне в национален приоритет на ниво Парламент и правителство. Трябва да разберем, че в някакъв смисъл този проект е много по-важен от европейското председателство и ремонта на НДК."

От Движението също коментираха, че кметът Тотев дължи публично обяснение за това какви са причините да не започне реализацията на португалския проект, който спечели международния конкурс за реновирането на площад „Централен“ и как общината възнамерява да реализира реконструкцията на площад „Централен“.

"Да, България!" алармира също, че Пловдив не е в състояние да посрещне нито една голяма международна изложба през 2019 г. , поради това че в града не съществуват пространства, които да отговарят на международните стандарти. Те настояват и Иван Тотев да даде публичен отчет за това как се изразходват средствата за културна инфраструктура, предоставени на Пловдив с решение на българското правителство във връзка с реализирането на проекта Пловдив – Европейска столица на културата.

Христо Иванов смята, че догодина България ще има нов главен прокурор

Понеже предполагам, че следващото лято Цацаров ще се премести в Конституционния съд и ще имаме нов главен прокурор, ние и него ще го кр...

От движението ще инициират поредица от публични инициативи и събития, с които ще информира обществеността в Пловдив и в България за развитието на проекта Европейска столица на културата както по отношение на инфраструктурата, така и по отношение на съдържанието и управлението на подготовката на събитието.

Предвид огромните закъснения с инфраструктурата и неизпълнението на значителна част от ангажиментите, поети в Апликационната книга, с която градът спечели престижното домакинство, „Да, България!“ ще създаде и независим обществен орган, който да следи за изпълнението на проекта и да информира обществеността за неговото изпълнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика