Христо Иванов: Транспортният министър бълнува за коалиция БСП-Демократична България

5392
Христо Иванов: Транспортният министър бълнува за коалиция БСП-Демократична България
Снимка: Actualno.com

“Приказките на транспортния министър за коалиция между “Демократична България” и БСП са абсолютни бълнувания. Това, което Росен Желязков не спомена е кой е собственикът на фирмата, която има концесията на летище София. Мога да предположа, че ако крайният собственик лъсне, ще се окаже, че това е поредното доказателство за коалицията между ГЕРБ и ДПС. Така че, г-н Желязков, фокусирайте се върху тази коалиция и недейте да търсите фантасмагории.” С тези думи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се обърна към министъра на транспорта Росен Желязков.

По-рано днес Желязков заговори за коалиция между “Демократична България” и БСП, след като двете политически сили независимо една от друга упрекнаха държавата за пропуснати ползи заради концесионния договор.

Христо Иванов: Летище София е поредният кладенец, в който изтичат нашите пари

Българксата държава се отказва от половин милиард лева от името на народа. Тези пари отдиоха в поредния кладенец, в който изтичат нашит...

“Изнервен, изнервен, изпотен, министър Желязков излъга, че концесионерът на летището бил най-големият инфраструктурен фонд в света – това е абсолютна лъжа”, заяви във видео, излъчено на живо във Фейсбук кандидатът за депутат от “Демократична България” Ивайло Мирчев, водач на листата в Бургас и трети в столичния 24 МИР. “Министърът излага и за ролята на летище Мюнхен - то се включва единствено като консултант и няма участие в обединението. Летището е приело 12 годишен ангажимент, а не за 35 год. и то единствено към консорциума, но не и към държавата”, посочи още Мирчев.

Той изтъкна, че в момента се иска отлагане на плащането на концесионните такси за период от 10 години. Мирчев посочи, че данъчните облекчения за българския бизнес и гражданите заради пандемията са за срок от 1 година и попита защо концесионерът на летище София получава отсрочка от 10 години.

“Това представлява държавна помощ и ние призоваваме ЕК да бъде много внимателна, защото това са пари, които излизат от българските данъкоплатци”, каза още Мирчев. Той се обърна и с въпрос към ДАНС ще каже ли кои са реалните собственици на фирмата, получила концесията, като припомни, че летище София е стратегически обект от значение за националнатата сигурност.

“Министърът казва, че те избрали този кандидат, защото нямало да качва летищните такси. Обаче забрави да спомене, че преди това правителството се опита да качи летищните такси, така че да подложи на концесионера максимално изгодни условия, но стана скандал и им се наложи да се откажат от това и може би затова са тези 10 години. С този половин милиард да компенсират този аспект от сделката”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той се зарече, че обединението ще спред “призраците, които ограбват перлите на българската икономика”.

Христо Иванов излиза срещу Борисов и Нинова в Пловдив, д-р Симидчиев водач в София-област

Председателят на "Да, България" Христо Иванов влиза в пряк сблъсък с премиера Бойко Борисов и лидерката на БСП Корнелия Нинова, съобщав...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика