Янев: Конституцията е напълно изхабена и е вредна

12849
Янев: Конституцията е напълно изхабена и е вредна
Снимка: БГНЕС

"Много хора бягат в чужбина, за да се спасят. Нашата цел е променена България, а не подменена България. Този форум, който се организира в понеделник е едно добро начало. Трудното беше да се започне разговор дали наистина искаме тази промяна. Конституцията в този вид е един труп или мумия", коментира Евгений Михайлов от движение „22 сепетември"  пред Нова телевизия.

"Хората са убедени и няма смисъл да ги убеждаваме, че тази конституция е напълно изхабена, вредна и е символ на корупция и криминален преход. Така както не може НС да си смени състава, така и ВСС не може да си смени състава. Тази конституция е до такава степен сбъркана, че като започнеш от селския кмет и стигнеш до президента, всичко от задълженията и правата им е сбъркано. И законодателната, и изпълнителната и съдебната власт е сбъркана", отбеляза Яне Янев.

Яне Янев: С категоричен вот на евроизборите може да се мисли за нова Конституция

Правителството в България може да бъде избрано само с 25% от депутатите заради условията за кворум. За сметка на това то се освобождава...

"Въпрос на конституция е, когато можеш да смениш управлението. Пазарлъците между партиите, купуването на гласове, лъженето на хората, явления, измислени като Бареков и Волен Сидеров, са въпрос на конституцията. Ако две трети от българите искат промяна, да я осъществят с който искат, ако не искат - да не правят нищо", заяви Михайлов.

"До там сме я докарали, че има пълна деградация на общността и тази конституция е символ на тази деградация. РЗС е създадена преди 8 години. Тези, които в момента се правят на „нови", ще завършат много зле. Възможни са 2 варианта - първият е да се стигне до нова конституция в резултат на референдум, организиран от всички, които подкрепят създаването на нова конституция. Вторият вариант е всички дясномислещи хора да се разберат, че трябва да има консолидация на цялата десница и всички заедно да поискат създаването на нова конституция", заяви Янев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com