X
 
 

Кабинетът предлага на НС да одобри рамково споразумение за 200 млн. евро заем

1012 2
photo of Кабинетът предлага на НС да одобри рамково споразумение за 200 млн. евро заем
Снимка: БГНЕС
Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Рамковото споразумение за заем в размер на 200 млн. евро между Банката за развитие на Съвета на Европа и Република България, механизъм за съфинансиране на проекти, изпълнявани със средства от ЕС по оперативните програми, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове за програмния период 2014-2020 г., което е подписано на 21 декември 2016 г.

Този заем ще подпомогне усвояването на средствата от ЕСИФ, като частично ще покрива българския принос във финансирането на изпълнението на проекти, които се реализират със средства от оперативните програми „Региони в растеж 2014-2020“, „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ и „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

Кабинетът одобри 7-те млн. лв. за Пловдив

Правителството одобри трансферите за тази година за реализиране на планираните дейности в Многогодишната програма (2015-2019 г.) за под...

Предвидено е средствата от заема да постъпят в централния бюджет и да се усвояват на траншове. Отделните траншове по години ще се обвързват с разчетите по оперативните програми за националното съфинансиране в средносрочен план и ще се предвиждат в закона за държавния бюджет на Република България за съответната бюджетна година.

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
    Нали имаше 3 млрд. лв. излишък! Беше преборена контрабандата, всички си плащат данъците, страната-според НСИ-се развива с бурни темпове, хората потребяват и са щастливи! Сега 200 млн. заем? Що?
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Лапкаме като пеликанчета и пълниме гуши! 1 Лапкаме като пеликанчета и пълниме гуши! преди 11 месеца Профил на трол?
    Тук 200 милки, там 300 милки и така капка по капка ... неколко МИЛИАРДЧЕТА! Боко Рапона ги разбира тия работи, само дето не е ясно кво че става с катарските Му авоари!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 22 май

Овен Това е ден, в който е добре да намалите темпото в личен план. Може да изглеждате по-разкрепостени от колкото сте в действителност...