X
 
 
 

Кабинетът предлага на НС да одобри рамково споразумение за 200 млн. евро заем

898 2
photo of Кабинетът предлага на НС да одобри рамково споразумение за 200 млн. евро заем
Снимка: БГНЕС

Още по темата

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Рамковото споразумение за заем в размер на 200 млн. евро между Банката за развитие на Съвета на Европа и Република България, механизъм за съфинансиране на проекти, изпълнявани със средства от ЕС по оперативните програми, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове за програмния период 2014-2020 г., което е подписано на 21 декември 2016 г.

Този заем ще подпомогне усвояването на средствата от ЕСИФ, като частично ще покрива българския принос във финансирането на изпълнението на проекти, които се реализират със средства от оперативните програми „Региони в растеж 2014-2020“, „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ и „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

Държавата ще дава до 32 000 лв. субсидия на защитено училище

Министрите ще одобрят повишаване на социалната пенсия за старост

Предвидено е средствата от заема да постъпят в централния бюджет и да се усвояват на траншове. Отделните траншове по години ще се обвързват с разчетите по оперативните програми за националното съфинансиране в средносрочен план и ще се предвиждат в закона за държавния бюджет на Република България за съответната бюджетна година.

Редактор:

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Нали имаше 3 млрд. лв. излишък! Беше преборена контрабандата, всички си плащат данъците, страната-според НСИ-се развива с бурни темпове, хората потребяват и са щастливи! Сега 200 млн. заем? Що?
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Лапкаме като пеликанчета и пълниме гуши! 1 Лапкаме като пеликанчета и пълниме гуши! преди 2 седмици Профил на трол?
    Тук 200 милки, там 300 милки и така капка по капка ... неколко МИЛИАРДЧЕТА! Боко Рапона ги разбира тия работи, само дето не е ясно кво че става с катарските Му авоари!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Кметът на Тутракан, Димитър Стефанов: Очакваме градът ни да става все по-популярен

Какво предстои в Тутракан, как ще бъдат отбелязани тазг...