Кадиев изчисли: С това темпо улиците в София ще са асфалтирани след 83 години

4626
Кадиев изчисли: С това темпо улиците в София ще са асфалтирани след 83 години
Снимка: БГНЕС

83 години – толкова трябват, за да се асфалтират всички улици в София. Това заяви кандидатът за кмет на столицата Георги Кадиев пред Нова телевизия.

Според Столична община годишно се асфалтират 130 км. улици, а общо столичните улици са дълги 2800 км. Съмнявам се, че се асфалтират 130 км. – по данни на „Велоеволюция” в София има общо 36.16 км велоалеи, от тях за последните 4 години построени 18.86 км. Столична община твърди, че са направени 50 км велоалеи -на кого да вярвам, попита Кадиев. Кога в София е имало толкова пропадания на улици и булеварди, попита кандидат-кметът.

Радан Кънев: Цветанов в момента приглася на медиите на Пеевски

Въпросът дали ще се кандидатирам за президент не е тема преди края на местните избори, веднага след това ще имам отговор, заяви лидерът...

На въпрос защо се кандидатира за трети път за кмет, след като досега не е успял, отговорът беше: „Защото баща ми ме е научил да ставам, след като ме бият”. На обвиненията на Станишев, че помага на ГЕРБ, Кадиев отговори – Станишев помогна на ГЕРБ с кандидатурата на Делян Пеевски, която отврати милиони българи от БСП.

ГЕРБ инкорпорира Пеевски и фирмите му в Столична община с пълна сила – не можете да вземете и една будка, ако не сте Lafka, каза Кадиев. „Водстрой” прави плочките пред НДК, ако не се лъжа, Северната тангента се прави пак от фирма, свързана с „Водстрой” т.е. с Пеевски, внуши бившият червен депутат.

Кадиев отказа да назовава имена-примери за корупция в Столична община, защото постоянно го съдели. В момента зам.-кметът по транспорта Любомир Христов ме съди заради аферата „КаратС”, „която лично разкрих”, оплака се политикът.

По въпроса с бизнеса на съпругата си - продажба на ток, Кадиев поясни, че няма какво ново да каже. Продаваме ток на индустриални потребители, купуваме от производители, не съм убеден, че имаме вече и зелен ток. Държавата обаче много лесно може да проследи всичко, тук не може да има контрабанда. От 2008 година работим, защо нищо не извадиха през това време, завърши Кадиев.

ДПС е похарчило най-много пари в медиите за местните избори досега

Броени дни преди местните избори, които ще се проведат на 25 октомври, ДПС е номер едно по похарчени пари в медиите за вота. Това показ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София