Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)

917
Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)
Снимка: Продължаваме промяната

Държавата, в лицето на правителството и парламента, е една от петте оси на властта. И това е единствената демократична ос от всички. Останалите четири оси са перманентната власт, дадена на хора, за които не сме гласували. Службите, регулаторите, съдебната власт и медиите са тези, от които зависи животът на хората. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на събитие на партията в Пловдив.

Според него в службите има едни хора, които са там от 30 г.: "Те не са шефове, но определят голяма част от дневния ред на обществото, без никой да е гласувал за тях.

Относно регулаторите Петков заяви:

"КЕВР вдига цените на тока, парното, газа. СЕМ - новините, които гледаме, са функция на това дали регулаторът работи. КФН – всички финансови институции, извън банките, се определят от този регулатор – как може застрахователна компания с 50 млн. лв. капитал да застрахова за 3 млрд. лв? Това го няма никъде по света. През КЗК минава публичният ресурс и майката на един депутат от ГЕРБ решава всяка обществена поръчка. Гласували ли сме за тази жена? Аз не съм. Как е възможно един главен секретар на МВР да бъде привикан в стая с шефа на КПКОНПИ, прокурор на СГС и неговия заместник, главния прокурор, и да бъде заплашван? Какво е това правосъдие?". Още: Петков: Пачки срещу Борисов вадиха службите, които той не иска да реформира

Влизането в Шенген ще остане в историята

Акад. Николай Денков от своя страна разказа какво постигна правителството за последните 10 месеца.

"Ако нещо ще остане в историята – със сигурност ще бъде приемането на България в Шенген", каза той и се обърна към хората с призив: "Не се поддавайте на манипулации – сухопътният Шенген ще дойде скоро, стига да успеем да си стабилизираме държавата, защото така работят европейските институции. Ако няма изненади – до края на годината вече ще имаме дата." Още: Следствени тайни летят, замесен ексминистър говори като мълчи

А по отношение на другия приоритет на ПП-ДБ – влизане в еврозоната – Денков цитира последния Европейски съвет на министър-председателите на страните от Европейски съюз:

"Приветстваме България за прогреса, който е постигнала. Чакаме я да постигне последните критерии, за да можем да я приемем в еврозоната". 

Денков посочи всички успехи на правителството в икономиката, социалната сфера, здравеопазването, енергийната независимост, регионалното развитие, съдебната реформа, религията, борбата с корупцията, младежките политики и т.н. Още: Протоколите цъфтят: Кирил Петков е каратист, заплашва и рекетира с Божидар Божанов

Сред големите успехи посочи пресичането на корупцията на ГКПП "Капитан Андреево": "Прекратихме бизнеса на "Евролаб-2011" като отворихме държавната лаборатория. Затворихме за момента всякакви вратички за злоупотреби там. Как може някой да бъде обвиняван, че прикрива корупция на митниците, след като е поканил чуждестранни митничари от Великобритания, САЩ, Австрия, които да бъдат на смяна редом до българите", каза Денков.

Акад. Денков направи и паралел с кабинета "Борисов 3" по отношение на общинските проекти преди и сега. "По време на последното правителство на Борисов имаше 273 общински проекта. А само през тази година вече са подписани 723 споразумения с над 100 общини за близо 2 млрд. лв.", заяви бившият премиер.

Разликата между ПП и ГЕРБ

"Това, което побърква ГЕРБ и ДПС е, че парите са гарантирани и приети от Народно събраните , записани в бюджета, и финансирането не зависи от това дали си послушен или не или дали работиш за някого. Получават се по право, а не по нечие благоволение", обясни Асен Василев.

"Голяма разлика между Промяната и ГЕРБ има и моделът по който се управлява държавата", обясни Василев и посочи, че ако по време на управлението на ГЕРБ е властвал латиноамериканският модел, при който "малко на брой хора са взимали основните пари, а всички останали са били бедни". "През последните 3 години парите достигат до хората", каза още бившият финансов министър. Още: "Борисов и Пеевски си наредиха кабинет": ПП-ДБ с първи думи за служебното правителство (ВИДЕО)

"Последните 3 години моделът се обърна. Парите достигат до нормалните хора и неравенството започна да пада. Това е основната ни разлика с ГЕРБ, и нещо, което те никога няма да ни простят. Едни олигарси, които два пъти в годината си сменяха колите, сега трябва да плащат данъци и не могат да получават специални поръчки", каза Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика