Корнелия Нинова: Борисов си купува спокойствие за близо 6 млрд. лeва

15332
Корнелия Нинова: Борисов си купува спокойствие за близо 6 млрд. лeва
Снимка: БГНЕС

"Борисов е изхарчил еднолично за две години 5.9 млрд лева. С над 190 решения извън официално приетия бюджет на страната, с вашите пари, си купува личното политическо оцеляване. Това каза в Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова, която беше там, заедно с кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Елена Йончева, Цветелина Пенкова и Емил Георгиев, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Ние всички си плащаме данъци и такси, които правителството увеличи. След това един човек решава как да се разпорежда с нашите пари. И те не стигат до хората. Те отиват за ремонт на ремонтите, в близките фирми до властта, в къщите им за гости, в личния асансьор на Цветанов. Затова искаме справедливост сега", заяви Нинова.

ДПС отрече Порожанов да е номиниран от Пеевски, обвини Нинова в популизъм

ДПС категорично отрече твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски е номинирал Румен По...

Според нея бедността е големият ни проблем, но той може да бъде решен. "Драстичното увеличение на доходите е възможно. Не е вярно че няма пари. Преизчисляването на всички пенсии би струвало около милиард , а той изхарчи шест без отчет за какво. И би било справедливо. Над един милион от нашите родители, баби и дядовци живеят под прага на бедността. Минималната заплата може да бъде 60% от средната или 660 лв., ако се ограничи кражбата на онези 10 млрд., които изтичат годишно в сивата икономика и в корупцията на властта", отбеляза още Корнелия Нинова.

Премиерът Бойко Борисов

Тя каза, че правителството на Борисов е единственото в годините на прехода, в което има девет оставки, седем от които за корупция. "Корупцията е неговата емблема. Справедливостта е неговата алтернатива. Някои се питат защо да гласувам за БСП? С какво са различни? Преди три години назовах проблема - паралелна държава. Онази, в която официалните институции са параван. Истинските решения се взимат от задкулисието. Подкрепете ни в тази битка срещу паралелната държава",  призова председателят на БСП.

Нинова: Порожанов е обвързан с Пеевски, смяната му не е заради корупцията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че поисканата и приета днес оставка на земеделския министър Румен Порожанов показва двойния станд...

По думите ѝ БСП през тези три години нито за миг не е влизала в договорки. "Предлагаха ни много, отказахме всичко. Понесохме удари, заливаха ни с лъжи, хули, фалшиви новини. Предпочетохме почтеността към вас пред парите и личните облаги. Заедно с вас, хората на България, шест месеца, в над 500 срещи, изработихме план за развитието на страната - "Визия за България". Пак заедно можем да го реализираме, но ни е нужна вашата подкрепа - на 26 май, с номер 18 в интегралната бюлетина. Възстановяването на България минава през свалянето на правителството на Борисов. Можем да го направим заедно, заключи Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика