Кунева няма да подава оставка като лидер на ДБГ

1231
Кунева няма да подава оставка като лидер на ДБГ
Снимка: БГНЕС

В Движение България на граждания няма оставки, има в Реформаторския блок, защото на тези избори се яви блокът, а не партиите поотделно. Така Найден Зеленогорски отговори на въпрос дали Меглена Кунева ще последва примерът на Радан Кънев.

Това се случи преди заседанието на Националния координационен съвет на блока. На заседанието ще бъде направен анализ на резултатите от изборите – реформаторите не успяха да влязат в парламента, като получиха 3.06%, и ще бъде разгледана колективната оставка на Политическия съвет (ръководния орган на коалицията).

Реформаторите категорични: 15 млрд. лв. дълг, ако се изпълни програмата на БСП

Ако бъде изпълнена бомбастичната програма на БСП, това значи или дълг от 15 милиарда лева на държавата, или увеличаване на данъците. То...

Заради слабия резултат Божидар Лукарски подаде оставка като лидер на СДС (част от Реформаторския блок). Оставка подаде и Радан Кънев, чиято дясна формация "Нова република" се яви отделно на изборите. На въпрос дали лидерът на ДБГ Меглена Кунева трябва да последва този пример, днес Зеленогорски отговори, че тя всъщност първа е дала пример, защото не е участвала в тези избори.

Според него е логично днес да бъде приета оставката на 17-членния политически съвет на блока. По думите му обаче формацията трябва да бъде съхранена и доразвита във вида, в който се яви на изборите. Попитан дали има планове коалицията да бъде доразвита с "Да, България" и "Нова република" той посочи, че трябва да се търси съгласие вдясно, защото това се случва за трети път.

Найден Зеленогорски добави, че след изборите 300 хил. десни избиратели не са представени, а конкретните грешки на всяка част от разтроеното дясно пространство ще се разберат след извършването на анализ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика