Марешки вече съжалява, че включил въпрос за аптеките в референдума си

935
Марешки вече съжалява, че включил въпрос за аптеките в референдума си
Снимка: БГНЕС

Карате ме да съжалявам вече, но по принцип не съжалявам. Така бизнесменът Веселин Марешки коментира последния въпрос в референдума си, че един човек не може да притежава повече от четири аптеки.

Приеха го преди една ваканция депутатите – защо няма такова ограничение за хранителните магазини? Ако това ограничение го няма, ще поевтинеят и лекарствата, подчерта Марешки.

Цялата държавна машина се опитва да ме смачка, твърди Марешки

Цялата държавна машина работи в момента, за да ни смачка. Това каза бизнесменът Веселин Марешки, като допълни, че в момента всички го п...

Има опасност да изпаднем в ситуация, в която всеки е специалист в коментара на футболния мач. Дяволчето е в това как се задава въпросът – дали ще бъде конституционно приет и какво следва, ако референдумът мине. Какво ще последва, ако първият въпрос в референдума на г-н Марешки бъде одобрен. Въпросът „Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?” не е завършен – какво ще се регулира, попита социологът Кънчо Стойчев пред Нова телевизия. Искаме максимална надценка, както има в други сектори, отвърна Марешки. Ами тогава ще ви гласуват висока надценка – примерно 90% и въпросът се обезсмисля. Трябваше във въпроса да се изясни каква е добрата надценка, заяви социологът.

Ако законодателят реши да се гаври с избирателя, то избирателят ще може да се изграви със законодателя на избори, подчерта Марешки. Той призова да не се обръща толкова внимание на въпроса му за аптеките. Не може да се пита за твърде специфични неща, натърти Стойчев.

Кънчо Стойчев оспори и въпроса за намаляване на броя на депутатите. Той бил конституционно определен, отговарял на големината на страната ни. Социологът не се съгласи, че ако народните представители са по-малко, ще са по-малко анонимни. Веселин Марешки пък реагира на критиките с думите, че Стойчев действа "като агитка". Бизнесменът беше категоричен, че не си прави пиар с кандидатурата си за президент - правя нещо добро за българите с по-евтините горива, ако бях сега президент и някой друг правеше същото като мен в момента, щях да го подкрепям, каза Марешки.

Ето и какви са въпросите от референдума на Веселин Марешки:

1. Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?

Марешки внесе над 510 000 подписа за референдум, гледа сериозно на президентските избори

Бизнесменът Веселин Марешки внесе в парламента подписка с искане за свикване на референдум. Под искането са се подписали 510 000 - 520...

2. Подкрепяте ли да отпадне имунитетът на народните представители?

3. Подкрепяте ли да отпадне напълно държавната субсидия за финансиране на политически партии и коалиции?

4. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120?

5. Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките?

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика