Местан иска нови консултации за реанимация на парламента

14957
Местан иска нови консултации за реанимация на парламента
Снимка: БГНЕС

Позицията на парламентарната група на ДПС е във вторник, 8 юли, при председателя на парламента да се проведат консултации за законодателната програма до края на мандата на 42-то Народно събрание. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция в парламента, предаде БГНЕС.

Местан подчерта, че става дума за консултации не относно седмичната програма на НС за следващата седмица, а до края на мандата, подчерта той. Това е начинът срядата да не се превърне в безкраен низ от процедурни хватки, предложения за законопроекти, които така или иначе няма да бъдат подкрепени от преобладаващата част от народните представители, добави той.

Едни подобни консултации, на които да се уточни ясен дневен ред на НС до края на мандата му ще бъде ясен знак, че парламентарно представените политически сили може да осигурим нормалната работа на най-важния законодателен орган НС, коментира лидерът на ДПС. „Мисля, че българското общество има нужда от този знак”, каза още Лютви Местан.

Въпросът след изборите е не какви политически сили бихме подкрепили, а за модела на властта, не кои партии влизат, а в името на какви политики, каква програма, добави Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика