Местан създаде партията си с думите как ще бъде репресиран

3324
Местан създаде партията си с думите как ще бъде репресиран
Снимка: БГНЕС

Нямам никакви илюзии, че ще е лесно. Това заяви Лютви Местан по време на Учредителното събрание на партия ДОСТ, предаде БГНЕС. Припомняме, че за да бъде регистрирана новата партия, трябват поне 2500 валидни подписа.

„Скъпи приятели, оттук нататък нашето обръщение ще бъде - скъпи, приятели”, обърна се Местан към присъстващите в залата, след като в залата се чу националният химн на България, както и този на Европа.

Йордан Цонев за Местан: Той създава партия на база на подмяна и лъжа

ДПС не може да бъде изградена отново. ДПС не може да бъде подменена. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев, по-известен в обществото с пря...

„Срещу нас стои огромен финансов ресурс и машината на статуквото, която ще репресира всеки, който ще ни последва. Цели се и включване на инструментариума на държавата чрез мита за националния предател, който щял да основе протурска партия. Кого и какво виждаме в тази зала, обаче, запита Местан. Тук виждам само български патриоти”, каза Лютви Местан, докато зад гърба му изпъкваше картата на България с надпис върху нея: „За евроатлантическа България”.

„Защо сега, сега ли сме погледнали, ще ни задават този въпрос и ни трябва ясен отговор”, убеден е Местан. „Отговорът е категоричен - виждахме, но си затваряхме очите, правихме компромиси в името на единството. Носим отговорност, че превърнахме единството в самоцел, в своеобразен фетиш”, призна Местан.

Той коментира, че единството е благородна цел, само ако се гради в името на ценностите и общия интерес. „Ако е продукт на демократични дебати, единство- разбирано, като аз съм единствен и ще ме следвате безропотно независимо дали съм прав или греша, не е единство, а е тоталитаризъм”, каза още Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика