МВР разкрива една от десет кражби на коли - това не е ли провал, пита Десислава Атанасова

22709
МВР разкрива една от десет кражби на коли - това не е ли провал, пита Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие относно сигурността е напълно оправдан. Тази гледна точка защити депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в диспут с колежката си от Коалиция за България Татяна Буруджиева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според Атанасова само фактът, че една от 10 автомобилни кражби в България е разкрита, говори достатъчно за МВР. Думите ѝ бяха подкрепени с репортаж за организиран форум в интернет, в който собственици на откраднати коли си помагат взаимно, дори като намират задигнатите возила. Според официалната статистика през 2013 година са откраднати 3 538 коли и едва 327 са намерени.

Десислава Атанасова чака извинение от министър Андреева

Не мисля, че съм нападала, когото и да било, включително и министър Таня Андреева. От вчера следобед следя нейните изказвания, че ще ме...

„Факт е, че има провал в справянето с бежанската вълна, факт е, че има провал изобщо в системата за сигурност и законодателството се прекроява така, че да устрои една личност”, продължи с критиките към управляващите Атанасова. Според бившия здравен министър от кабинета „Борисов”, въпреки заявките за промяна в цялото законодателство в сферата на сигурността, това не се е случило. „Правят се промени в законите, например този за ДАНС, от хора като г-н Бисеров”, припомни Десислава Атанасова в подкрепа на твърденията си.

„От 25 години наблюдавам българския политически живот и за първи път има такъв тепегьозлък”, отвърна на атаките народният представител от Коалиция за България Татяна Буруджиева. „Да изразходиш всички пари, дадени за бежанците, а в същото време да няма осигурено едно място за бежанец. Когато не си направил нищо за тях, когато нищо не си направил за укрепването на органите за сигурност и ред, а обратното...”, посочи тя „тежкото наследство от г-н Цветанов”. Буруджиева визираше започналото разследване за това как са разходвани 200 хил. лева, които са били предназначени за справяне с проблема с бежанците.

Червеният депутат коментира темата, която управляващите изведоха на дневен ред вчера, след като вече бяха обявили за свой приоритет – битовата престъпност. По думите й огромният проблем с нея е заради липсата на адекватни наказания и затова Наказателният кодекс трябва да се промени.

Медиите и изборите

Таня Андреева ще съди Десислава Атанасова за клевета

Ще заведа дело за клевета срещу Десислава Атанасова, обяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на брифинг в министерство...

В студиото на Нова Буруджиева коментира и внесената вчера поправка в проекта за Изборен кодекс, според която медиите, публикували материал, който накърнява "добрите нрави", "честта и доброто име" на кандидатите в предизборна кампания, ще се наказват с глоба от 5 до 10 хиляди лева, а при второ нарушение – от 10 до 20 хиляди лева. По нейните думи такъв текст в законодателството има и сега, а новият няма да промени съществено нещата. Тя не обясни защо тогава се е налагало да се вмъква нов текст - не обясни и Десислава Атанасова, която всъщност е представител на партията, направила предложението.

При нарушения в регламента от страна на медиите засегнатите кандидати и формации могат да подадат жалба до ЦИК в срок до 24 часа след излъчване на съответното предаване. Предложението на ГЕРБ бе подкрепено и от представители на всички парламентарни групи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика