X
 
 

МВР щяло да знае колко струва охраната на евровота чак след края му

2878 0
МВР щяло да знае колко струва охраната на евровота чак след края му
Снимка: БГНЕС
Колко ще струва охраната за изборите за Европейски парламент според вътрешния министър Младен Маринов ще стане известно след вота.

"Настъпват събития, които не са предвидени, също и необходимост от охрана на масови мероприятия, свързани с изборите", обясни той и добави, че МВР има предвидена резерв. По думите му "резервът е това, което е дадено допълнително плюс бюджета на МВР". "Тези средства са предвидени за МВР и се управляват, съобразно ситуацията", каза той.

МВР откри телефон и мейл за подаване на сигнали за нарушения на евроизборите

От днес, 7 май, до 27 май тази година (2019) работи открита линия на МВР за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния проце...

Маринов не се ангажира с прогноза на каква сума би възлезнала охраната на изборите. "Не мога да кажа", заяви той пред журналисти, след като бе изслушан по темата в парламентарната вътрешна комисия и поясни, че бюджетът на МВР е за цялата година и когато се полага извънреден труд или се извършват допълнителни мерки те са в рамките на този бюджет, а допълнителната сума, която е отпусната на министерството, е в размер на 4,7 млн. лв.

Запитан как органите на реда ще се справят едновременно с изборите и абитуриентските балове Маринов заяви, че са взети мерки, а и има натрупан опит. "Не за първи път сме подложени на такива изпитания - мисля, че колегите ще се справят", увери той.

По повод очакванията тази вечер в София да влезнат 20 000 души от Пловдив във връзка с мача Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив, вътрешният министър увери, че органите на реда са предприели необходимите мерки. "Взели сме сериозни мерки, включително с командировани служители, основно от Областна дирекция Пловдив, тъй като и двата отбора са пловдивски и агитките са по-познати на пловдивските колеги", каза Маринов. Той коментира, че дербито е наистина сериозно и изрази надежда по-доброто спортно съоръжение тук да допринесе за по-нормално протичане на срещата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители