X
 
 

Най-добрият приятел на Решетников в България не видя геополитика в стремежа на руски олигарх да купува ключови български активи

6998 0
Най-добрият приятел на Решетников в България не видя геополитика в стремежа на руски олигарх да купува ключови български активи
Снимка: БГНЕС
Руското влияние е достатъчно голямо – социологическите изследвания показват, че 75% от българите имат симпатии към Русия. Това заяви депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов, който е член на ръководството на движение "Русофили", чийто председател Николай Малинов беше обвинен в шпионаж в полза на Русия. Станилов не уточни кои са тези социологически проучвания, кога са правени, от кого и при каква методика, а думите му бяха в смисъл, че е абсурд Малинов да е руски шпионин, защото искал да усили руското влияние в България.

Някой иска да клати властта – Бойко Борисов води една балансирана политика, която в новата история на България водил само цар Борис III, убеден е проф. Станилов. И веднага попита – сега ли разбраха, че Малофеев иска да купи "Дунарит", ТВ7? Руската държава не може да бъде обвинена в нищо, каза депутатът пред БНТ.

Търси ли прокуратурата кой е давал на Малинов защитена от закона информация за шпионажа?

Разследването на шпионския скандал продължава с издирване на контакти на Николай Малинов с представители на българските служби за сигур...

Според народния представител, става въпрос за търговия с влияние, а не за шпионаж. Той попита защо не бъде извадено колко западни фондации наливат пари в България. Въпросът е, че по Конституция престъпление е нещо, което променя политиката на България по насилствен начин – тук такова нещо не се вижда, подчерта Станилов.

Професорът разказа, че е запознал Николай Малинов с Леонид Решетников, който определи за "най-големия българофил в Русия" и за свой близък приятел още от студентските си години. От думите на Станилов излезе, че Малинов проявил инициатива да се запознае с генерала, след като бившият издател на вестник "Дума" обясни вчера пред bTV, че баща му познавал генерала.

Леонид Решетников ми е казвал, че като идва в  България, се е срещал с политици от всички спектри и разговаря за положението у нас. На въпрос защо го прави, като е пенсиониран, Станилов отговори, че Решетников сега работи в телевизията на Константин Малофеев "Цариград" и се занимава с анализи.

Станилов е убеден, че този скандал ще доведе до неприязън от руското общество към България. Проверка на Actualno.com на 11 септември обаче показа, че в нито една от големите руски новинарски агенции – ТАСС и РИА Новости, всъщност няма големи анализи за скандала, само конкретни новини, с предаване на факти и думи.

Цацаров: Обвиненията за престъпление срещу България не са атака срещу движение "Русофили"

Обвиненията за престъпление срещу България не са атака срещу движение "Русофили". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на...

За финал Станилов обяви, че "Атака" ще подкрепя управлението, "за да изкара Борисов един мандат". "Смятаме, че България може да се развива само в спокойна обстановка. Избирателите ще преценят дали този мандат е успешен или не", подчерта депутатът и обвини Валери Симеонов, че е организирал разпадането на малката управленска коалиция – "Обединени патриоти". "Смятам, че Валери Симеонов не е политик, а бизнесмен и управлява парламентарна група както се управлява фирма", завърши Станилов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители