Напуснал ИТН: Тошко Йорданов ни наричаше "висококвалифицирани натискачи на копчета"

13914
Напуснал ИТН: Тошко Йорданов ни наричаше "висококвалифицирани натискачи на копчета"
Снимка: Actualno.com

"Много сигнали сме давали, че има неща, които не ни харесват. В парламентарната група на ИТН нещата са следните - излиза ръководството и казва какво се прави, а ако на някои не му харесва да напуска. Това и направихме, а сега ни наричат предатели. Тошко Йорданов ни наричаше "нищо" и "висококвалифицирани натискачи на копчета". Казваше ни се - на който не му харесва да си взима еди какво си под мишка и да си заминава“. Това каза един от шестимата отцепили се от партия "Има такъв народ" Деян Петков пред БНР.

По думите му депутатите от ИТН гласували "по съвест със силна препоръка от Тошко Йорданов". "Нека той да дефинира какво точно означаваше това", добави той. "Имали сме предупреждения от Йорданов на няколко пъти - леки препоръки, че не искаме да имаме врагове в тяхно лице. Не се чувствам застрашен. Осъзнат и смел човек съм, за да знам с какво се захващам. Гарантирам ви, че няма да бъда уплашен толкова лесно. Сега седя в заведение в центъра на Плевен и има много хора около мен, без охрана съм", каза още Петков, който влезе в парламентарната група на ИТН в началото на февруари.

Лидерът на ИТН в Пловдив-град подаде оставка, 9 координатори от Враца напускат партията

Трусовете в „Има такъв народ“ продължават. Те не са свързани само с разцеплението в парламентарната група, а и на местно ни...

Радостин Василев: Проблемът на ИТН е Тошко Йорданов. Напускам парламента, ако ИТН прави правителство с ГЕРБ и ДПС

По думите му останалите депутати в партията в момента са в изолация, а с по-близките от тях Деян Петков нямал комуникация. "Много тежка беше психологическата среда за работа. Четири месеца съм бил вътре, през първите два не можеш да се ориентираш, защото комуникацията е никаква. Следващите два се виждат нещата и взехме решението. Видях достатъчно за четири месеца и мога да кажа, че темата РС Македония не е причина за събаряне на правителството. Да върнеш обратно на власт доказано мафиотски модел на управление във връзка с РСМ не мисля, че е разумно и обосновано", добави независимият депутат.

Петков обясни неговата гледна точка и за отлива на гласове от ИТН след победата им на парламентарните избори на 11 юли 2021 година. "Помня как се прегръщахме в офиса на партията в Плевен след като спечелихме вота. Спахме 1-2 часа и отново се върнахме там, за да видим изявлението на Слави Трифонов. Тогава той обяви министрите и предложи Николай Василев за премиер, с което сгромоляса усилията ни. Отливът в Плевен дойде оттам. Говорехме, че е време за нов морал и нови лица в политиката. Затова на следващите избори имаше толкова малко гласове. И голяма част от тях бяха въпреки Слави Трифонов и заради нас", каза Петков.

Напусналият партията на Трифонов депутат е докарал от Долна Митрополия до служебното жилище в София вече бившата си съпартийка Христинка Иванова. "Разбрахме се след два часа да я взема и заедно да отидем на пресконференцията, за да обявим напускането си. Казваше ми, че за нея Слави Трифонов не е важен, а Радостин Василев. Когато дойде време да я взема ми каза, че не може да дойде и аз отидох сам", добави Деян Петков.

Отцепилият се Кирил Симеонов каза какво е говорил в стаята на ИТН в парламента

"Те ми се обадиха да отида да си поговорим. Аз не се страхувам, мисля, че е мъжка постъпка да отида и да им кажа какво мисля". Така отц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика