Ненчев: Предстоят реформи, на места те ще бъдат тежки

33071
Ненчев: Предстоят реформи, на места те ще бъдат тежки
Снимка: БГНЕС

Реформите са задължителни. Те очевидно ще бъдат тежки в някои сфери. Това заяви в Плевен на въпрос на БТА министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той присъства на панихида в памет на българските военнослужещи, загинали в Кербала /Ирак/. Тя бе отслужена в църквата "Св. Николай" в Плевен с участието на командири на военни формирования и военнослужещи от Плевенския гарнизон.

"Боят настана" огласи Подбалканския път при Калофер заради министър Ненчев

Калоферските шивачки от "Интендантско обслужване" отново се разбунтуваха и затвориха Подбалканския път София – Бургас, предаде ...

"На първо място трябва да повдигнем духа на Българската армия /БА/ и българския военнослужещ, защото впечатленията, които имам до момента са, че духът не е на нивото, което очакваме", коментира Ненчев.

По думите му е изключително важна модернизацията на българската армия за привеждането й към стандартите на НАТО. Всичките ни усилия трябва да бъдат в тази посока.  В противен случаи ние сме в състояние на несъответствие и много трудно провеждаме съвместни мероприятия и обучения, защото използваме различни техники, поясни министърът.

Въпреки орязания бюджет, трябва да бъде направено всичко възможно българската армия да бъде въоръжена и превъоръжена възможно най-скоро.

По отношение на мисиите зад граница Ненчев посочи, че ще продължим да изпълняваме ангажиментите си така, както сме ги приели пред нашите съюзници от НАТО.

Още 67 млн.лв. са нужни за отбрана, каза Ненчев

Около 67 млн.лв. не достигат за отбрана през 2015 г. Това каза военният министър Николай Ненчев пред БТВ. Все още не е ясно дали недо...

Министърът заяви пред журналисти, че се прави всичко възможно да пазим нашите военнослужещи. Ние сме част от възможно най-интелигентния и най-подготвения съюз, наречен НАТО - прави се всичко възможно повече да не се случва това, но в тези райони винаги има риск от подобни нещастия, допълни Ненчев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика