Нинова: ГЕРБ създаде хаос, искаме актуализация на бюджета

1738
Нинова: ГЕРБ създаде хаос, искаме актуализация на бюджета
Снимка: БГНЕС

"За нас 2019 ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и Европа. Нестабилност, несигурност, растяща бедност, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика – и това само за първите 10 дни на 2019 г"

Това заяви в декларация от името на БСП за България лидерът Корнелия Нинова.

Нинова поиска оставки на министри заради винетките

"Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството. За нас остав...

"Увеличението на цените на ток, вода, газ и парно изправят хиляди семейства пред невъзможност да оцелеят през зимата. Стигна се дотам във Велико Търново българи да се отказват от топлата вода като услуга, просто защото не могат да си я платят, добави Нинова.

1,35 млрд. за строителство на магистрали получиха като подарък няколко фирми. Тези пари се раздадоха извън закона, извън правилата, без обществени поръчки, при това на някои фирми, срещу които текат разследвания за злоупотреба със средства. Тези фирми организираха протеста срещу БСП за съмнения за корупция при строителството на магистралите.

Време е да се чуят поименно имената на тези обвързаности, а те са 1,35 млрд. извън законния ред за пътностроителна техника - Груп, Главболгарстрой, Трейс Груп, и др. Вярно ли е, че вече има преведени аванси на тези фирми, попита Нинова.

"Некадърност на управлението отбеляза началото на 2019 – винетките -хвърлихте в хаос цялата страна заради своята некомпетентност. Светът и Европа разполагат вече с изкуствен интелект, правителството на Борисов не може да въведе електронна винетка. Вкарахте страната и в международен скандал", подчерта Нинова.

БСП: Властта смачква всеки, който казва истината, нямаме доверие на КЕВР

Нямаме грам доверие в КЕВР, призна лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция. Тя нарече КЕВР независима в кавички и о...

"Тече процедурата за концесия на летище София. Няма аргументи за национална сигурност, за отговорност към националните ресурси не бяха чути никакви аргументи. И това само за 10 дни от началото на годината, какво ли ни чака по-нататък.

По отношение на цените и помощта на българските малки и средни предприятия и домакинства, настояваме КЕВР да влезе в ролята си на истински регулатор, а не да обслужва олигарси. Иначе внасяме искане за оставка на цялата КЕВР, отбеляза още лидерът на БСП. Концесията на летище София заминава към ЕК със жалба за държавна помощ. Правителството на Борисов решава частни интереси, като нарушава европейските правила и българските закони.

За цените ще внесем искане за актуализация на бюджета по отношение на доходите на хората, каза още Нинова.

Тя се закани и с напускане на представителите на БСП от сдружението на общините. Искаме Европейската прокуратура да заработи най-бързо, да се конструира и да заработи в България, дано европейското законодателство даде справедливост на българския народ, каквато заслужава, допълни Корнелия Нинова.

Ще бъдем против истанбулската конвенция, против пакта за миграция, против пакета Макрон“, обяви още лидерът на БСП.

БСП: Ще подкрепим българските превозвачи, не сме съгласни с начина на избор на боен самолет (ВИДЕО)

Депутати от БСП се включват в протеста на българските превозвачи в Брюксел. Новината обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Български п...

"Този парламент е изчерпан и всякакви опити за политическо инженерство да се продължи живота на това мнозинство ще срещнат отпора на БСП, защото този парламент е изчерпано доверие и изчерпани възможности", добави Нинова и призова за предсрочни парламентарни избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика