Нинова: Много българи се страхуват да кажат за кого ще гласуват

4568
Нинова: Много българи се страхуват да кажат за кого ще гласуват
Снимка: БСП

"Според социологически проучвания има един голям брой български граждани, които казват, че ще гласуват, но няма да кажат за кого, или ще решат в последния момент. Явно се страхуват да кажат, че ще гласуват против сегашното управление. Има страх да се каже свободно мнение, което е най-тревожното, не самите числа.

Това заяви в ефира на bTV лидерът на левицата Корнелия Нинова. "Абсолютно против морала и начина на правене на политика е това, което прави Борисов. Би трябвало не просто да го констатираме, а гневно да го заявяваме и да го прекратим”, категорична беше Нинова.

БСП сезира наши и европейски институции за погазване на предизборните правила от Борисов

Прави впечатление на всички поведението на министър-председателя Борисов в предизборна кампания. Вижда се, че както и преди, така и по ...

По думите на лидера на социалистите за последните 11 г. държавността у нас е била разградена, а институциите са се обезсмислили.

“Ето днес господин Борисов заяви, че са дали над 1 млрд. лева за пенсионерите. Това е много добре, но е пример как не бива да се упражнява властта - на парче, ad hoc, според ситуацията. 11 г. не намери сили да преизчисли всички пенсии. След изборите и след кризата пенсионерите ще продължат да живеят на прага на бедността”, коментира още Нинова.

Според лидера на левицата дългосрочната стратегия трябва да е именно преизчисляване на пенсиите, което ще доведе до увеличение между 20 и 30%. Това би струвало на държавата милиард и 200 хиляди лева.

По отношение на общините Нинова посочи - умишлено е залагането на ниски бюджети за местната управа. “Предизборно се тръгва с джипа, раздава се без принципи, без критерии. За какво ги даваш? Кой е решил? С каква цел? Прави се еднолично, преди избори”, коментира Нинова. Тя посочи, че трайно решение на проблемите би било процент от събраните данъци да остават за общината, в която живеят гражданите.

“Сега кметовете са доволни, че получават пари да си помогнат на гражданите. Ако 1% остава в общината, няма да ходят да се молят в Министерския съвет, да ги качват в джипката и да ги разхождат. Ще знаят, че има държава, има институции”, посочи още Нинова.

Виолета Желева очерта приоритетите на БСП в социалната сфера

По-добри условия за отглеждане на деца и справедливо увеличение на пенсиите – приоритети в социалната политика на БСП. Това каза...

По отношение на здравната и икономическа криза лидерът на левицата заяви: “От поне година сме свидетели на огромен хаос. Не може на първи март да кажеш “Отваряме всичко” и на 9 да кажеш - затваряйте отново. Хората се наредили на опашки за ваксини, няма такива. Лекарите правят списъци, ваксини няма. Хаос и противоречия доведоха до провал в управление на кризата”.

Тя посочи редица грешки в овладяване на икономическите предизвикателства. Основната идея е да се определят 5 приоритетни сектора в икономиката, които носят най-голяма добавена стойност в БВП и биха изтеглили останалите.

“Това няма да доведе до стачки. Борисов управлява точно така - който е най-високо, вика най-силно - на него се дава на парче. Трябва да има стратегическо мислене. Данъчната ваканция за тези 5 сектора би била решение. Направи го половин Европа. Защо да плащат данък сгради и такса смет?”, попита още Нинова.

По думите и държавната помощ за хората без доходи ги е оставила с кредити. Причината - гражданите са изтеглили заеми, за да погасят старите си задължения, което не е довело по никакъв начин до повишаване качеството на живот.

Корупцията според Нинова би могла да се пребори с няколко стъпки - на първо място промяна в законодателството и премахване на лобистките текстове. Освен това - органите, прилагащи законите, също да бъдат реформирани. Нинова бе категорична още, че трябва да се наложи контрол върху някои от актовете на главния прокурор.

Нинова: При спечелване на изборите започваме незабавни преговори за доставка на ваксини от Русия и Китай

Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе страната. До днес 46 държави в света, между които редица европейски ...

“Уверявам ви, че ако има 50 честни и неподкупни хора, без зависимости, поставени на чело на държавата с политически гръб, много бързо ще приключим с въпроса за корупцията”, отсече Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика