Нинова: Откакто представи Мария Габриел, нещо не виждам Борисов

2509
Нинова: Откакто представи Мария Габриел, нещо не виждам Борисов
Снимка: БГНЕС

Откакто г-н Борисов представи Мария Габриел за кандидат за премиер, нещо не го виждам на работа. Много удобно. Буташ напред един кандидат и се скриваш отзад, и гледаш отстрани. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Между другото, забелязвам, че доста държавни мъже изчезнаха. Кирил Петков и Асен Василев отидоха на семинар в Прага. Борисов се скри, след като пусна Габриел напред. Гешев се скри след опита за атентат. Радев отиде в ЮАР, когато трябва да връчи първия мандат", изтъкна Нинова.

Вчера (11 май) парламентарната група на социалистите беше на среща с Габриел, като обяви, че не харесва подхода на ГЕРБ за кабинет, защото липсва яснота. На срещата не присъстваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и соцлидера Нинова. 

"Те сбъркаха концепцията от самото начало. Има два подхода за правителство - ГЕРБ си предлагат премиер, предлага приоритети, предлагат си правителство на малцинство. Вторият, който според нас беше правилният, е да се свика лидерска среща. Те избраха първия вариант - грешка след грешка всеки ден", коментира днес тя.

"Отдавна се говори за лидерска среща, но нямаме покана за такава", подчерта още Нинова. Още: Габриел обеща на БСП да не се режат социални разходи (ВИДЕО)

Лидерът на БСП също така нарече "манипулация, лъжи и интриги" информацията, че вече има разпределение на министерства. "Нито ние, нито другите партии сме получавали предложения или искания. Нито са водени разговори за това", посочи още тя.

"Първите и вторите загубиха един месец на държавата в губене на време с тези джентълменски споразумения, които доведоха още повече хаос", заяви още Нинова. 

Битка за овладяване на прокуратурата

"Не бива законодателна, политическа власт и партии да се месят в тези неща. Иначе ние многократно сме заявявали своята позиция за оставка, но важното е какво ще последва след това", така тя коментира изявлението на Мария Габриел, че първата задача на нейното правителство, ако бъде избрано, е да поиска отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

"Просто да махнеш лицето Х, за да сложиш лицето У, без да промениш системата, няма никакъв смисъл. Очевидно тече битка за овладяване на прокуратурата, очевидно тази битка минава през оставката на Гешев", заяви Нинова.

"Ако е истинска воля за промяна на съдебната система, каквато ние заявяваме многократно, чрез промяна в закони, подзаконови нормативни актове и т.н сме винаги "за". Дори сме внасяли свои предложения в предишния парламент, така че сме "за" промяна в съдебната система, която да води до справедливост и бързо правораздаване", каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Карлос Контрера, ВМРО: Трябва да се създаде европейска агенция за антитероризъм със седалище в София

Виолета Коритарова: МРРБ дължи 200 млн. лв. на пътните строители

Калин Стоянов пред форума на НАТО: Понятието сигурност промени същността си

Пеевски нападна Радев: Безотговорно е да плаши хората

Министър Запрянов: Целта на Кремъл е да повлияе директно на изборите през юни

Ваня Григорова: Ще направим и невъзможното, за да запазим комплекса "Марица-изток"

Никола Минчев: На изтеклите записи не се чува моят глас

Румен Радев е на посещение в Унгария и Швейцария

Как бе променено името на празника 24 май по инициатива на ВМРО?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика