Новините: Най-важното за деня, 13 август

3722
Новините: Най-важното за деня, 13 август
Снимка: Getty Images/Guliver

Трима души загинаха при безредиците в Шарлотсвил, 58% от британците не одобряват работата на Тереза Мей, сребърен медал за ансамбъла ни за съчетанието с топки и въжета в Казан. Тези и други акценти редакционният екип на Actualno.com събра за вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития за днешния 13 август.

ТРИМА ДУШИ СА ЗАГИНАЛИ ПРИ БЕЗРЕДИЦИТЕ В ШАРЛОТВИЛ

Трима души загинаха при сблъсъци между националисти и антирасисти в американския град Шарлотсвил. Една от жертвите - 32-годишна жена е починала, след като кола се е врязала в тълпата от протестиращите антирасисти. Извършителят е арестуван, деянието му се окачествява като предумишлено убийство.

ЯНКА ТАКЕВА: НА ТОЗИ ЕТАП НИ УДОВЛЕТВОРЯВА ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ

Следващата стъпка за увеличение на работните заплати трябва да бъде с 20% през месец септември 2018 г., за да може да стане това, което е казало правителството до края на мандата работната заплата на учителите да е 1500 лв. Дълбоко убедена съм, че то ще бъде изпълнено, заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

58% ОТ БРИТАНЦИТЕ НЕ ОДОБРЯВАТ РАБОТАТА НА ТЕРЕЗА МЕЙ

Едва 28% искат действащият ръководител на правителството на Великобритания да продължи да изпълнява задълженията си до следващите парламентарни избори през 2022, а 48% настояват тя да подаде оставка преди тази дата.

СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ЗА АНСАМБЪЛА НИ ЗА СЪЧЕТАНИЕТО С ТОПКИ И ВЪЖЕТА В  КАЗАН

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели сребърен медал за съчетанието си с две въжета и три топки на Световната купа в Казан, Русия. Момичетата ни получиха 18,250 за изпълнението си.

НЕОНАЦИЗМЪТ НА ТРЪМП И ВСИЧКИТЕ МУ ДРУГИ ИМЕНА

Новата игра, която играят журналистите, явно се казва “с колко различни имена можем да наречем нацистите, преди всъщност да си признаем, че са нацисти”. Една жена е загинала в резултат от “насилието от много страни”, както го нарича Тръмп в последния си пост в туитър. Вижте анализа на Никола Ненков за Sofia live.

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: УВЕЛИЧЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА ЗА ОТБРАНА Е НАЛОЖИТЕЛНО

Увеличението на бюджета за отбрана е наложително. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на ритуалите по тържествено издигане на военноморския флаг и присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2017” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”

СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 14-20 АВГУСТ

Седмицата започва с очаквано захлаждане. Още в понеделник минималните температури ще паднат до 15 градуса, а максималните няма да надвишават 29.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика