X
 
 

Около 17,2 млн. бюлетини са отпечатани за местните избори, "Костинброд" 2 не е възможен според ЦИК

4660 1
Около 17,2 млн. бюлетини са отпечатани за местните избори, "Костинброд" 2 не е възможен според ЦИК
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Около 17.2 млн. бюлетини са отпечатани за цялата страна за предстоящите местни избори на 27 октомври. Това каза Таня Цанева, говорител на ЦИК в предаването „Седмицата“ по Дарик.

„Най-голямата бюлетина е за София, особено ако говорим за общински съветници. В бюлетината за общински съветници има само цифри, няма имена. Само в лявата част ще има имена на партии, коалиции, независими кандидати, не подкрепям никого, които са в квадратчета. Когато един избирател попълни със син химикал „не подкрепям никого“, гласът е валиден, това е действителен глас, но не се отчита за нито една политическа сила“, обясни още Цанева.

Калоян Паргов: Смисълът на кампанията е да предлага политики за по-добър живот на хората

Смисълът на предизборната кампания е да предлага политики за по-добър живот на хората. Това каза лидерът на БСП - София и водач на лист...

Тя уточни, че за общински съветници има една бюлетина, втора за кметове, там има имената на кандидатите и политическата сила или независим кандидат, отделно има бюлетина за районен кмет. Ще има и четвърта бюлетина за кметство в по-малките около София населени места. „Бюлетините са отпечатани. Освен това вече тръгнаха към съответните места, които за сега ще бъдат съхранявани в областните управи, в предизборния ден ще бъдат раздадени по секционните избирателни комисии. И при отпечатването и при транспортирането се охраняват от органите на полицията, както и при доставка помещенията се охраняват“, добави още говорителят на ЦИК. Тя заяви, че не е възможно на изборите да се получи скандал тип Костинброд.

„ЦИК контролира тиража, броя на отпечатването, и когато се изисква допълнителен тираж ние обсъждаме и след дебати предоставяме или не. Преди дни се създадоха подвижните секционни избирателни комисии и се наложи на места да бъдат отпечатани и предоставени допълнително както бюлетини, така и протоколи“, каза още Цанева. Говорителят на ЦИК счита, че комисията е готова за изборите на 27 октомври. „Голямата работа вече е свършена, назначени са Общинските избирателни комисии, назначени са секционните комисии. Към този момент няма комисии, в които няма хора. За съжаление в последните два-три дни, неведнъж сме ставали свидетели, когато било политически субекти оттеглят своите членове от секционни избирателни комисии, било самите членове да се отказват. Трудно ми е да кажа защо. Надявам се в тези избори да има по-малко такива случаи“, посочи тя.

„Ние вдигнахме значително в сравнение с досегашното възнаграждение на членовете на общинските избирателни комисии. Ние определихме така заплащането, че то да е свързано с всяка една стъпка. Не просто толкова такъв размер участие в обучение, участие в предизборния ден, в изборния ден, предаване на документите, всичко това е допълнително платено“, обясни още Таня Цанева.

 

Министри от ГЕРБ агитират в Сливен, но не казват кога в града ще се пие чиста вода

„Агитацията, която си позволява изпълнителната власт не само в Сливен, но и в цялата страна, е злоупотреба с мислещите хора зарад...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Благодарение подгрупа-реактивна Несебер78 е 1 Благодарение подгрупа-реактивна Несебер78 е преди 1 месец Профил на трол?
    предотвратен сценарио Бар-Лел-Она . Голям успех на подгрупата Haskell в "разследващите" органи ! Открито следа , която да води до инсценаторите . Още веднъж , подгрупа78 предотвратява сценария бар-цел-1