Отговорът на Борисов за справедливостта: Бандитите са в затвора

13977
Отговорът на Борисов за справедливостта: Бандитите са в затвора
Снимка: БГНЕС

Бандитите са в затвора, в правосъдието направихме това, което беше по силите на този парламент. Така Бойко Борисов отговори на въпросите относно това дали точно липсата на справедливост не е довела до унищожителната загуба на ГЕРБ на президентските избори. Той даде и обяснението, че съдебната реформа под ръководството на Екатерина Захариева вървяла добре.

Не може вечно някой друг да ти е виновен. Сашо Диков зададе въпрос, който Борисов не чу - бандитите не са в затвора, той не донесе справедливост и хората го наказаха, коментира моментално пред Нова телевизия журналистът Иван Бедров.

Бойко Борисов подаде оставката на второто си правителство (ВИДЕО)

Има вече нова политическа ситуация в България. От резултатите от изборите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство. Не сам...

Има вече нова политическа ситуация в България. От резултатите от изборите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство. Не само реформи не може да се направят, но дори и бюджета. В първия работен ден на парламента ще депозираме оставката на този кабинет, обеща Борисов.

Бойко Борисов започна с думите "да поздравим победителите в днешния вот в г-н Радев и г-жа Йотова. Да поздравя колегите от ДПС, които с техния вот помогнаха и ДСБ, които направиха всичко възможно това да се случи". Той не пропусна да каже и, че "Патриотичният фронт" явно има други приоритети и те са различни от отразените от ГЕРБ в проектобюджета за догодина.

Давам възможност на новото мнозинство в парламента да управлява без избори. Ако на новите управляващи им трябва кворум, ще им го подсигурим, обеща още премиерът, визирайки "новата коалиция", в която вкара БСП, ДПС и ДСБ. Ще подкрепяме тези политики, които считаме за правилни. Ще потърся много сериозна отговорност на кметовете в страната, закани се още Борисов. Той посочи, че ако разликата била между процент или два, можело да има лидерски срещи, но не и при този резултат. Разбира се, че проблемът си е в нас. Това, че са се обединили срещу нас (бел. ред. - БСП, ДПС, ДСБ и "другите") им дава възможност да управляват, подчерта Борисов.

Забравих да честитя и на г-н Кънев, който направи всичко възможно да разбие център-дясно. Могат и него да вземат в коалиция, освен ако не счита, че трябва да е в опозиция, иронизира Борисов. Според него е задължително да се свика Велико народно събрание, защото "явно нещо не е добре и хората се чувстват неудовлетворени. Нещо не усещаме, което хората ни го подсказват". Борисов обеща и ГЕРБ да настоява решенията от референдума на Слави Трифонов да станат закони, като засегна единствено темата "партийни субсидии", но не и мажоритарната система. Според лидера на ГЕРБ "нека знаем кой олигарх какви пари е дал и в коя партия. Където е 1 лев, там и 0 лева. Така че да намалим и броя на депутатите", каза Борисов, който беше подсетен, че този въпрос отпадна от референдума на Слави Трифонов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com