Патрашкова: Разполагаме със записи на срещи между Първанов, Румен Петков и Борисов

33180
Патрашкова: Разполагаме със записи на срещи между Първанов, Румен Петков и Борисов
Снимка: БГНЕС

Провеждани са срещи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, поотделно, с Румен Петков, с Георги Първанов. Това каза журналистката Кристина Патрашкова, главен редактор на в. "Галерия" в интервю за предаването "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия, по повод статията, публикувана в новия брой на вестника.

"Заявявам категорично, че такива срещи с г-н Румен Петков и с г-н Първанов са провеждани. Имаме доказателства от няколко източника за това. Разполагаме със записи. Не мога да кажа точно на коя дата и кога са направени, но разполагаме с такива записи", каза Патрашкова. Тя бе категорична, че срещите са провеждани поотделно, а в редакцията на седмичника "Галерия" разполагат с аудиозаписи от срещите в Банкя, на които са присъствали Борисов, Първанов и Румен Петков.

АБВ: Първанов никога не е посещавал дома на Борисов

Георги Първанов (президент на Р България 2002 - 2012 г.) никога не е посещавал дома на Бойко Борисов в град Банкя и години наред не е и...

Патрашкова каза, че на този етап не искат да предоставят записа. Решихме да не даваме гласност точно сега; имаме много лошия опит от "Мишо Бирата". Тогава, когато извадихме записа, никой не се концентрира върху съдържанието, а се говореше за това, че сме манипулатори, каза Патрашкова. "Решихме сега да се проведе дебат, хората, чиито имена са намесени, да потвърдят или да отрекат - вероятно ще отрекат. След това, на някакъв етап от дебата, впоследствие ще дадем доказателствата", каза Кристина Патрашкова.

По телефона Румен Петков заяви: "Доста грозна е манипулацията, че сме се срещали президента Първанов, Бойко Борисов и аз, тримата, за да обсъждаме бъдещето на политически проект". На въпрос за уточнението, че са се срещали поотделно, Петков добави: "Утре ще се окаже, че сами сме си говорили. Опитът за внушение, че сме обсъждали проект АБВ, е доста груба манипулация. За да тръгне някой да я прави, трябва да е доста притеснен, да не кажа - уплашен", каза Румен Петков. През следващите дни очаквам да чуя какво ли не, за моите колеги, приятели, каза Румен Петков.

Петков каза, че не може да си спомни кога последно се е виждал с бившия премиер Бойко Борисов, но допусна, че това е приблизително, когато Борисов е бил министър-председател, и става дума за преди месеци.

Който познава Николай Гигов знае, че ако не е последният, е предпоследният човек, който би финансирал политически проекти, каза Румен Петков.

АБВ се появи, защото се дели баницата около "Южен поток", твърди Иво Инджев

Георги Първанов е политикът, който е най-провален в България, но въпреки това се измъква с много висок рейтинг. Той е лицето на отношен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика