Политолог: Слави Трифонов има големи шансове за влизане в политиката

10374
Политолог: Слави Трифонов има големи шансове за влизане в политиката
Снимка: ПП "Няма такава държава"

“Ако четем последните проучвания виждаме, че партията на Слави Трифонов има най-големи шансове за влизане в парламента. Предполагам, че от там подкрепата най-вече идва от голяма част от разочаровани гласоподаватели, които не са гласували преди това на избори, плюс вероятно голям процент млади хора“, каза пред БНР политологът Ивайло Динев и допълни:

“Вероятно шанс за влизане в парламента има и политическа сила, която е водена от Мая Манолова поради силната политическа активност и кампанийност на Мая Манолова през последните години, най-вече обвързването с различни социални движения, протести“.

Слави Трифонов: За Борисов и щаба логиката и истината нямат значение

Слави Трифонов за пореден път атакува премиера Бойко Борисов и Националния оперативен щаб по отношение на тяхната стратегия за справяне...

Търсене на стратегия

“Предполагам, че Мая Манолова ще играе солово, към този момент не се виждат някакви заявки за обединения на различни партии или на различни сили, които биха се обединили в партия или в коалиция. Раздробяването и също опозицията вътре в БСП. Бих казал, че по-скоро в момента наблюдаваме една игра на различни играчи. Сякаш всички търсят някаква стратегия, някакъв път за намиране на власт и критика към управляващите, но неспособност и липса на брокери, хора които биха свързали, не свързващите се части“.

Защо се появяват нови играчи

“Моменти, в които се увеличава появата на нови политически сили всъщност говорим за моменти, в които има време на политическа криза или има отслабена основна опозиция на управляващите“.

Слави Трифонов поиска оставката на Десислава Танева

И това доживяхме - министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по определена програма, защото в противен слу...

“Бих казал, че това, което наблюдаваме последните месеци, е от една страна отслабване на основния опонент на управляващите през последните години, а именно БСП, т.е. неспособността на БСП да обедини различни опозиционни сили под една шапка и от друга страна вероятно наблюдаваме и появата не една тенденция към увеличаваща се критика към властта, но сякаш неспособност за намиране на решение и път отвъд това, бих казал едно десетилетие, управление на ГЕРБ“, посочи още Динев в интервю за предаването “Преди всички“.

Раздробяване на опозицията

“Моята прогноза е, че вероятно ще наблюдаваме през следващите години едно раздробяване в опозиционното поле поради липсата на един силен играч, който да успее да обедини в един общ фронт опозицията. Бих казал, че пандемията през последните месеци всъщност не е това, което очакваше опозицията, а се случи обратното, че се увеличи и се затвърди рейтингът на ГЕРБ, а това, което бихме очаквали като идваща икономическа криза през следващите месеци, може би година, това би било по-сериозен натиск към ГЕРБ и по-сериозен тест за управляващите и тук вече ще бъде интересно какви стратегии ще направят и какви решения ще вземат основните политически играчи. Към този момент аз не виждам тези заявки на нови политически сили, освен някои от тях да успеят да влязат в парламента, да бъде постигнато нещо по-сериозно“, каза още политологът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика