ПП МИР иска незабавно оставката на говорителя на ЦИК

2715
ПП МИР иска незабавно оставката на говорителя на ЦИК
Снимка: ПП МИР

ПП МИР иска незабавно оставката на говорителя на члена на Централната избирателна комисия Димитър Димитров, заради негово изказване пред журналист от "Биволъ", в което заявява, че машинното гласуване е безсмислено и че няма да има никаква полза от него.

"ПП МИР настоява говорителят на ЦИК веднага да си подаде оставката, защото това е опит за саботиране на целия изборен процес. Това е и опит член на ЦИК да всее страх и паника сред българските граждани, с цел те да не гласуват машинно и да загубят доверие в целия изборен процес. Това изцяло обслужва интересите на управляващите от ГЕРБ", заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Симеон Славчев, ПП МИР: Гласувайте без страх и машинно!*

Гласувайте без страх и машинно. За това призова председателят на ПП МИР Симеон Славчев по време на онлайн дискусия с граждани, в която ...

"Абсолютно недопустимо е 2 дни преди изборите член на ЦИК да оспорва машинното гласуване, с което нарушава Изборния кодекс, приет от Народното събрание. Поради нарушаване на закона и саботиране на действията, които самата ЦИК е предприела, настояваме незабавно Димитър Димитров, като член и говорител на Централната избирателна комисия, да си подаде оставката. Неговото оставане поставя под съмнение честността на вота и ще доведе до съмнения и ди оспорване на изборните резултати", допълни още Симеон Славчев.

"Още през февруари 2019 година ПП МИР е предприе действия за въвеждането на машинното гласуване и ако тогава Министерският съвет, Народното събрание и ЦИК си бяха свършили работата, нямаше да изпадаме в този хаос сега и да се рушат устоите на държавността и да се губи доверието в провеждането на демократични и честни избори", заяви още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

От ПП МИР призовават българските граждани да не се подават на страха, манипулациите и внушенията от страна на ГЕРБ и техните представители във всички институции, чрез които управляващите целят да саботират провеждането на честни избори в България.

ПП МИР призовават всички български граждани да излязат и да гласуват машинно, защото само така техният глас няма да бъде подменен.

Барабанистът на "Акага" Димитър Митев-Дънди води листата на ПП МИР в Пловдив

Барабанистът на легендарната група „Акага“ Димитър Митев-Дънди e водач на листата за народни представители на ПП МИР в Плов...

„Страхът на управляващите от провеждането на честни избори чрез машинно гласуване е очевиден и те правят всичко възможно той да не се случи, за да могат отново и за пореден път да подменят вота на българските граждани. Ако излезете на улицата и на случаен принцип попитате 10 човека за кого биха гласували, в най-добрия случай ще има един, максимум двама, които да кажат, че ще гласуват за ГЕРБ, а те всеки път печелят. Това е реалната социология в България, а не платената, с която всички високоплатени от партиите на статуквото социологически агенции ни заливат ежедневно. Как става това – чрез фалшификации и подмяна на вота на българите. Крайно време е да спрем всичко това като всеки българин вземе съдбата си и тази на децата и внуците си в собствените си ръце. За това излезте и масово и машинно гласувайте“, беше категоричен председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика