Проф. Радулов: Нямаме условия за ново правителство, имаме няколко изисквания

4175
Проф. Радулов: Нямаме условия за ново правителство, имаме няколко изисквания
Снимка: БГНЕС

Ние нямаме условия, доста гъвкави сме. Имаме няколко основни изисквания – борба с корупцията, засилване на службите за защита на националната сигурност, пълни промени в МВР – виждате какво се случва там, но за това министърът (т.е. Бойко Рашков) не е виновен, внимание към енергетиката. Лични изисквания нямаме, не желаем да вземаме постове. Това заяви бившият депутат от ИТН и настоящ независим народен представител проф. Николай Радулов.

Същевременно проф. Радулов заяви, че не би подкрепил каквото и да е участие на ИТН във властта – не просто министри, а каквото и да е. Разходете се малко в провинцията и вижте как хората на ГЕРБ просперират в министерствата на ИТН – платихме си и пак ще сме на власт, е тяхното мото, обобщи Радулов. И заяви, че всеки независим депутат сам ще си решава дали да подкрепи бъдещо предложение за ново правителство.

Обрат в позицията: ИТН ще подкрепи Закона за КПКОНПИ

ИТН ще подкрепи Закона за КПКОНПИ, обяви народният представител от ПГ на "Има такъв народ" Ива Митева в "Събуди се" по Нова телевизия. ...

Според думите на Радулов пред БНТ, доста време Законът за КПКОНПИ ще е препъникамък. Чуваме, че Ива Митева и „другите участници” казват, че законопроектът е много суров, но аз знам, че препъникамъкът е разследването на знакови личности. ИТН иска всички да са съгласни за започване на разследване, а не да се вземат решения с мнозинство, но така се създава за невъзможност да се работи, категоричен е проф. Радулов. Той даде пример – основание е КПКОНПИ да се задейства при непопълване на имуществена декларация от публични лица – в ИТН такива има, напомни Радулов: След като беше депутат: Слави Трифонов още не е декларирал имуществото си

Законът трябва да позволява да се работи по принцип – ветото спира работата. Един път ли ще има вето или не – както е заявено сега, всеки път ще може да има вето, настоя Радулов.

"Когато е колективен орган, никой не е отговорен щом се оплескат нещата", обобщи депутатът. За него председателят на КПКОНПИ трябва да носи отговорност.

Проф. Радулов не даде безусловна подкрепа за Бойко Рашков, но го счете за подходящ – бил е следовател, шеф на Следствието. Според Радулов обаче е най-добре да има няколко кандидати. Рашков направи промяна в МВР, доколкото му позволяваше ситуацията – почти е готово изваждането на пожарната и телефон 112. Благодарение на изготвения математически модел от него, ще може да се преразпределят силите и ресурсите на полицията на места, където има повече престъпления, добави депутатът. На определени места МВР се е превърнала в социална структура, а това трябва да се промени, но среща огромна съпротива – за 6 месеца не може да стане, защото ръководната структура трябва да подкрепа, подчерта Радулов.

Правната комисия в НС прие на първо четене закона за КПКОНПИ

Правната комисия прие на първо четене Законопроекта за противодействие на корупцията. Това се случи с подкрепата на 14 народни представ...

Същевременно Радулов обърна внимание не на несериозността на евентуалните коалиционни партньори, а на непочтеността им. "Вместо да изчегъртат ГЕРБ, изчегъртаха "Продължаваме промяната", заяви той. И не се съгласи, че арестът на Бойко Борисов е бил глупост – било сигнал за възмездие, само че се съгласи, че нищо не е постигнато. Радулов обаче контраатакува – а нахлуването в Президентството какво е. "Хората искаха Бойко Борисов да се махне от политическия живот, а той не желае", обобщи депутатът. И напомни друго – че има инфилтрирани на много места в администрацията, включително в МВР, които се оказват подкрепа за Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика