Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протестна мрежа номинира Пеевски за еврокомисар

10 април 2014, 15:13 часа • 33571 прочитания

Антиправителствената информационна служба (NOresharski.com)
разпространи обръщение на Протестна мрежа, в което става ясно, че номинират г-н Делян Пеевски не просто за кандидат за евродепутат, а за еврокомисар!

Ето и пълния текст на обръщението:

Уважаеми съграждани, скъпи сънародници,

След ден 300 от първата ни съвместна среща по повод на номинацията на многоуважавания Делян Пеевски за председател на ДАНС, погрешно наречена от някои олигархически кръгове и техните медии „протест“, е време да кажем цялата истина:

1. Ние не протестирахме срещу това г-н Пеевски да стане шеф на ДАНС, а бяхме против това, един успял мъж на 33 години да бъде ограничен само до председателския пост в една държавна агенция;

2. Ние искахме оставката на този парламент и правителство, не защото те по абсолютно непрозрачен и арогантен начин номинираха г-н Пеевски за въпросната длъжност, а защото в продължение на 300 дни никой от тях не иска да отговори на въпроса „Кой?“, кой се опита да подреже крилата на този своеобразен „български сокол“;


Днес, уважаеми сънародници, ние поставяме всичко на правилните места и номинираме г-н Делян Пеевски не просто за кандидат за евродепутат – пост, който отново е далеч под неговия потенциал, а за еврокомисар!

Считаме, че кандидатурата му напълно отговаря на изискванията за този висок пост, а и само по този начин Обединена Европа ще разбере в пълна степен причините за нашите летни тревоги и неволи, които скоро ще бъдат и техни!

Нещо повече. Считаме че в лицето на г-н Пеевски функциите на еврокомисари по медиите, медийни регулации и телекомуникаци, правосъдие и обществен ред и разширяване на ЕС могат да бъдат спокойно съчетани, защото Кой, повтаряме Кой друг политик и общественик в днешна Европа съчетава в себе си дълбоки познания по правната материя, медии и телекомуникации и Кой, Кой друг политик в Европа има способността да се разширява така успешно – професионално, интелектуално, материално, политически и даже физически?

В тази връзка, а и с ясното съзнание, че г-н Пеевски ще свърши всичката тази работа с познатата ни пълнота и едромащабност, освен всичко това предлагаме на СОС да преименува бул. „Брюксел“, на бул. „Делян Еврокомисарски“, а площад „Независимост“ на „ЕвроПеевски“, защото великите водачи и генерали още от древни времена са получавали като прозвище и фамилия имената на най-известните им победи!

Номинирайки и приветствайки бъдещия еврокомисар, ние приканваме всички да се обединим под един общ лозунг:
„КОЙ ще превърне Обединена Европа в днешна България!”

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес