Първанов: Няма да изпълня ултиматума за напускане, ДПС да не се меси на БСП

31183
Първанов: Няма да изпълня ултиматума за напускане, ДПС да не се меси на БСП
Снимка: БГНЕС

Припомням, че г-жа Мая Манолова беше учредител на АБВ. Така Георги Първанов коментира ултиматума за изключване на членове на БСП, подкрепящи АБВ, който точно Манолова днес оповести.

Който иска да ме изключва, нека дойде в Ковачевци – там съм регистриран като член.  И макар да звучи нескромно, нека да го стори човек, който е направил повече за БСП от мен, коментира в предаването „Лице в лице” президентът на България в периода 2002-2012 година Георги Първанов. Той коментира и сутрешния коментар на Татяна Буруджиева в Нова телевизия – смешно е някой да бъде изключен, защото не отишъл на две партийни заседания. Именно тази теза разви Буруджиева.

Между Първанов и Станишев избирам Първанов, казва Желю Желев

Трудно е да се каже кое е дясното. Нито ГЕРБ, нито Реформаторския блок, нито дори партията на Бареков имат аргументите да кажат, че са ...

За пореден път казвам, че ръководството на БСП трябва да напусне партията – защото то е отговорно за ситуацията сега. Нека вътре те си решат кой е по-виновен, ние сме свалили доверието си, обясни Първанов. Освен всичко друго, няма как да се съглася ДПС да се меси във вътрешните работи на Българската социалистическа партия. Ние питаме ли какво и защо правят Йордан Цонев или Христо Бисеров, попита президентът.

Аз не започвам АБВ, за да рестартирам „Белене”. Ако някъде имаше сигнал дори за една стотинка, свързана с мен, щеше да се е разчуло вече. Повече няма да коментирам такива компромати и да отговарям на твърдения като това на о.з. генерал Атанас Атанасов от ДСБ. Вече се обърнах към съда и искам г-жа Патрашкова и вестник „Галерия” да си понесат отговорността.

Повтарям отново – нямам амбиции за ръководен пост в БСП. Друг е въпросът, че трябват нови хора, които да успеят да върнат доверието в партията. Нека и се сетим как през 2009 година Сергей Станишев се скри и не посмя да се яви на мажоритарен вот – тогава Бойко Борисов спечели с харизмата си, добави Първанов.

Моята грешка към БСП е през 2001 година – тогава защитих Станишев, а не трябваше. Сега той напада Ивайло Калфин, а Калфин е находка за българските социалисти, заяви Първанов. Бившият президент посочи като ярък пример за провала на Станишев отказа да се премахне плоския данък и да се рестартира проекта „Белене”. Кой лъжеше за „Белене” – аз ли, попита Първанов.

Прокуратурата: Патрашкова не представи записи за среща Първанов - Борисов

В прокуратурата не са предоставени документация или записи на разговори между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. Това се п...

Георги Първанов завърши, че според него АБВ ще вземе два или три мандата на предстоящите избори за европейски парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика