Радан Кънев: Заплахата за гражданския мир цели да заглуши скандала "Пеевски-Цветанов-Цацаров"

21266
Радан Кънев: Заплахата за гражданския мир цели да заглуши скандала "Пеевски-Цветанов-Цацаров"
Снимка: БГНЕС

"Най-уродливото лице на посткомунистическата мафия у нас е готовността й да предизвиква етническо противопоставяне". Така говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев коментира поредицата от инциденти и случки на етническа основа в последните дни. Той направи това чрез личния си профил в социалната мрежа. Според Радан Кънев "радикалните" изявления, идващи от ДПС, "Луковмарш", шествията, трошащи джамии и мълчанието на МВР целят само едно - да бъде отвлечено вниманието на обществото от скандала Пеевски-Цветанов-Цацаров.

"Така (б.р. посткомунистическата мафия) успява да съхрани властта и кражбите си чрез страховете и гласовете на етническите турци и роми, монополизирани от партията ДПС, пише още Радан Кънев. - От друга страна, захранва подопечните си патриотарски формации, финансирани със същите пари... И всичко това - на цената на заплаха за гражданския мир и бъдещето на нацията. Не се съмнявайте, че "радикалното" говорене на ДПС, радикализацията на ББЦ (ДПС+ВМРО), т.нар. "Луковмарш", шествията, трошащи джамии и мълчанието на МВР имат общ координационен център. Целта е да бъде заглушен скандалът Пеевски-Цветанов-Цацаров и властта върху правосъдие, медии и парите на данъкоплатците да остане непокътната".

Реформаторите настояват за спешни мерки по скандала Цветанов-Пеевски

От Реформаторския блок искат президентът незабавно да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Това поискаха десните на извън...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика