Румен Петков алармира за използване на контраразузнаването за налагане на обществено мнение

6091
Румен Петков алармира за използване на контраразузнаването за налагане на обществено мнение
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"Настояваме да бъде обнародвана заповедта на председателя на ДАНС, с която се разпорежда на териториалните звена да бъде направен анализ на общественото възприятие на евентуална заповед за принудително тестване с PCR тестове или антигенни тестове на децата над 12-годишна възраст задължително един път седмично". Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков и подчерта, че въпросната заповед трябва да бъде обнародвана с мотивите, защото, както поясни - с тази заповед на ДАНС всъщност става ясно, че действията, които са предприемани по никой начин не са от загриженост към здравето на хората, а че се гледа само и единствено на ефекта върху общественото мнение.

"Това е най-грозният акт от 1990 г. насам, който си е позволявало българско правителство, използвайки контраразузнавателните служби, за да се оцени общественото мнение", коментира Петков. По думите му, "това е инструмент за формиране на обществено мнение, за налагане на обществено мнение, казано иначе – за промиване на мозъци и в крайна сметка – използването на контраразузнаването в един здравен проблем, който в случая засяга образователната система".

АБВ атакуват във ВАС заповедта на здравния министър за COVID-мерките

До края на седмицата АБВ ще обжалват във ВАС заповедта на здравния министър от 19 август 2021 г. за COVD-мерките. Това обяви адв. Милен...

Лидерът на АБВ е категоричен: "Генезисът на процеса трябва да бъде ясен на обществото, авторът и санкциониралият идеята трябва да понесат отговорност".

Според Румен Петков, трябва да си дадем сметка, че в резултат на всички тези действия от година и половина, г-жа Фон дер Лайен (Урсула фон дер Лайен, председателят на ЕК) предизвика взаимна омраза в две групи в обществото на Европа. Виждаме постоянно протести против насилствената ваксинация, против отделни мерки в различни държави и онзи ден започнаха протести във Франция, Испания и другаде на групи, които държат на задължителното ваксиниране, посочи той и коментира: "Това е степен на омраза, която в Европа от 1945 г. не е имало и трябва да се замислим накъде вървим, накъде ни тикат, защото в първото действие на ДАНС – задължително тестване на децата - трябва да продаваме очевидно нечии антигенни тестове,…. Фон дер Лайен също продава нечии ваксини, нечии антигенни тестове, плащаме ние и вече ние се мразим помежду си, ние се делим на ваксъри и антиваксъри".

Лидерът на АБВ призова да не се правят неверни внушения и подчерта, че още от април миналата година доц. Мангъров изрично подчертава - който иска да се ваксинира, но и че насилственото ваксиниране не е решение.

Той отправи призив за присъединяване към мирен протест днес в 16:30 ч. пред пилоните на НДК с който гражданите да заявят до здравното министерство и Министерския съвет, че искат здравето си, искат действия на правителството, които да им гарантират здравето.

АБВ предлагат законопроект, гарантиращ доброволност на ваксинацията срещу COVID-19

Проект за изменение в Закона за здравето, с които ваксинацията срещу COVID-19 да има изцяло доброволен характер предлагат от АБВ. Прове...

"Продължаваме да питаме: брой ваксини, унищожени поради срока на годност или поради това, че не са съхранявани както трябва; гарантира ли се това, че личните лекари съхраняват ваксините (бел. ред. - според правилата); колкостотин милиона маски само в България сме използвали, какъв е режимът на тяхното унищожаване и как гарантираме околната среда и нейното съхраняване", добави Петков.

По думите му, има неща, за които Европа бяга от отговорите и ние, като част от Европа, бягаме от отговорите, но това са процеси, които ще ни ударят и то много тежко в кратък период в средносрочна перспектива напред.

По повод информацията, че предстои просветният министър да проведе среща с неправителствени организации, които отстояват тезата за задължителна ваксинация на учителите, Петков настоя да бъде така любезен да се срещне и с учителите и заключи: "Когато се цели такова профилактиране на общественото мнение, резултатът не може да отговаря на обществения интерес".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване на вота 2 в 1 през юни

Мая Манолова: С Григорова сме бойци - тя като синдикалист, аз като бивш омбудсман

Депутатите приеха ветото на президента върху Закона за насърчаване на инвестициите

Парламентът прие измененията в договора за самолетите F-16

Ваня Григорова: С Мая Манолова сме добре допълващи се вектори

Атанас Атанасов: Всички говорят за „Корал“, какъв е скандалът?

Второ извънредно заседание на парламента за един ден

В Украйна е пристигнала нова военнотехническа помощ от България

Божанов: Част от забраната на реклама на хазарт противоречи на европейското право

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика