Румен Петков разкритикува приоритетите на "Има такъв народ"

4344
Румен Петков разкритикува приоритетите на "Има такъв народ"
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Коментирайки приоритетите на Има такъв народ, лидерът на АБВ Румен Петков изтъкна ред пропуски, поставящи под въпрос съдебната реформа. "Правят впечатление няколко отсъствия – няма дума за съдебна реформа, за специализираната прокуратура, за звеното за защита на свидетелите, няма дума за главния прокурор, отбеляза той и попита: "Това означава ли, че сред законодателните приоритети на ИТН съдебната реформа отсъства".

Петков подчерта още, че сред приоритетите няма дума за гарантиране на енергийната сигурност на България. "Има едно изречение за пускане на газовия интерконектор, без да е уточнено кой, отбеляза лидерът на АБВ. Изреждайки управленски намерения на ИТН, Петков изтъкна и "построяване на всички останали магистрали", което по думите му "също отива към интерконектора".

Румен Петков: Трябва да подкрепим Бойко Рашков в борбата му с купения вот

За пръв път от години МВР полага огромни усилия в битката с купуването на гласове: превенция, профилактика и незабавна реакция на постъ...

Като "откровена заплаха" той определи замислената  приватизация на ББР. "Старт на приватизация на ББР – 51% на стратегически инвеститор, 49% - на борсата - това изтегляне на държавата от възможността да кредитира малкия и средния бизнес и бизнеса в региони в много тежко положение, означава, че изцяло изтегляме държавата от ресурса за кредитиране на един или друг сектор", предупреди Петков.

Лидерът на АБВ отбеляза, че се познава с някои от номинираните членове на кабинета на ИТН и по-специално за издигнатите за премиер Николай Василев, за вицепремиер и външен министър Ради Радев и за вицепремиер и вътрешен министър Николай Радулов обобщи: "Това са хора с богат опит и добре познати в различни среди. Като казвам „различни среди“, имам предвид от заложни къщи до университети. Надявам се, че двама от тримата са ме чули“.

Заявката на Слави Трифонов, че няма да прави коалиция и ще управлява самостоятелно, Петков определи като "неприлична" и заяви: "Така не се прави. Не може да гледаш на околните като на антураж, като на слугинаж".

Помолен да коментира изборните резултати, Петков каза, че са неприятни за левицата и ги свърза с липсата на кампания и представяне на политики, заради бягството на ГЕРБ, също с изсипаните пари за реклама. "Резултатът е в някаква степен предпоставен от изсипването на огромно количество пари с неясен произход", каза той и добави: "Имам основания да считам, че експертите, които твърдят, че „Да България“ са изсипали повече от милион и половина лева във Facebook и по билбордовете, са абсолютно прави". Лидерът на АБВ заяви, че  трябва да се направи детайлен преглед на произхода на тези пари. 

Румен Петков иска Кирил Петков да бъде отстранен

За отстраняване на икономическия министър Кирил Петков настоя лидерът на АБВ Румен Петков във връзка със сключения от него меморандум с...

Прави впечатление в голяма степен овладяването на купения вот, отбеляза още Петков и поздрави вътрешния министър Бойко Рашков. "В Хасково броят на гласовете за ГЕРБ намалява два пъти и не само там. В циганските секции, където ВМРО биеше юнашки, ще се види същият резултат", добави лидерът на АБВ и изрази съжаление от липсата на дебат за политиките. "От това пострада гражданина, пострада способността му да направи адекватен избор", заключи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика