Шефът на СОС за доклада на САЩ: Мачът "ПП срещу закона" свърши при резултат 0:3

1915
Шефът на СОС за доклада на САЩ: Мачът "ПП срещу закона" свърши при резултат 0:3
Снимка: Facebook/Георги Валентинов Георгиев

Мачът "ПП срещу закона" свърши при резултат 0:3. Така председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев коментира годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за опазване на човешките права в България, който съвпадна с неговото посещение във Вашингтон. 

ОЩЕ: Доклад от САЩ за България: Корупция, незаконни арести и насилие над мигранти

"Сега целият свят вижда написано "черно на бяло" как в 21 век лидерът на най-голямата партия в родината ни е бил арестуван, доказано незаконно. Този незаконен арест е произволен и много намирисва на политическа репресия от властимащите срещу опозицията", написа Георгиев в профила си във Facebook.

"Всеки има право да харесва или да не харесва Бойко Борисов, но да го пратиш в ареста, само защото ти е политически опонент и не ти се нрави какво говори, е ПОЗОР. И не е виновен някой отвън, когато ти е казал, че царят е гол, защото националните съдилища са ти го казали същото... но кой да чуе?", добавя той.

"Преди няколко дни от думите на финансовия министър стана ясно, че държавата ни трябва да провежда по-отговорна финансова политика. Една беда обаче никога не идва сама - върховенството на закона е гръбнакът на демократичното управление. Ако няма пари в държавната хазна, ще се намерят, макар и трудно. Няма да се намери обаче кой да ни измъкне ако позволим да се случи институционален фалит на държавата - именно за такъв провал по време на управлението кабинета на "Продължаваме промяната" се говори в доклада на Държавния департамент:

  • „Действията на правителството за борба с корупцията и нарушение на човешките права от длъжностни лица, са недостатъчни“.
  • „Друг проблем е безнаказаността“.
  • „Произволни арести“;

Това са цитати, а не разкази по картинка. Откакто комунизмът си отиде, в България показни политически арести и репресии върху опозицията не са извършвани. Още по-малко това е установявано с влезли в сила съдебни решения. Или в Доклад за човешките права на Държавния департамент. Е, “промяната” ни припомни този “демократичен” похват. Прочухме се отвъд океана. И то пак с лошо", заявява шефът на СОС.

ОЩЕ: Председателят на СОС на посещение в САЩ: Видях горди и достойни българи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com