Симеон Дянков: Има добър шанс това правителство да завърши мандата си

2194
Симеон Дянков: Има добър шанс това правителство да завърши мандата си
Снимка: БГНЕС

Със сигурност Бойко Борисов е бъдещият премиер на България, едва ли има други алтернативи, категоричен бе Симеон Дянков - бивш вицепремиер и финансов министър от кабинета на Борисов. Според него ГЕРБ заедно с "патриотите" ще трябва да вземат отговорност и за някои политики в общото правителство. Позицията е различна от 2009 г. в момента е необходима коалиция, за да може правителството да управлява пълен мандат, каза той.

По думите на Дянков приоритетите на новото правителство трябва да бъдат: сериозна реформа в средното образование, работата с Brexit да не е в ущърб на България и влизането ни в Еврозоната. Министерствата, отговарящи за тези въпроси, трябва да останат на ГЕРБ, смята Дянков.

Марешки би управлявал с ГЕРБ, но иска министерство и никой да не му се меси

Искаме да участваме в управлението на страната с министри, заяви бизнесменът и лидер на „Воля” Веселин Марешки. По думите ...

Възможно е военното министерство да бъде в ръцете на коалиционния партньор - така отговори той на въпрос дали е възможно Каракачанов да стане министър на отбраната.

"Има добра възможност да се напълни целия мандат, заради председателството на ЕС, по това време трябва да има стабилно правителство. Затова съветите към България бяха да се определят приоритети и да се подпише коалиционно споразумение. Смятам, че има добър шанс това правителство да завърши мандата си", допълни още Дянков в интервю за bTV.

Бившият финансов министър изрази мнение, че "ако не се направи първата стъпка да се влезе в чакалнята на Еврозоната след това ще трябва да чакаме много време. Това трябва да един от приоритетите. Възможно е да се направи, защото за шест месеца ние ще диктуваме приоритетите на целия Европейски съюз."

Относно обещанията за увеличение на заплатите, според Дянков едно от тях е нереалистично – средната работна заплата: "Това по никакъв начин не зависи от правителството и не е сериозно да се обещава. Минималната зависи, да. Учителските заплати още при първия мандат трябваше ударно да се увеличат, с 30% е възможно, но двойно – едва ли."

Герджиков: Касиране на целите избори не може да има

Касиране на целите избори не може да има. Може да има касиране на избора на отделни депутати, обясни премиерът. Това заяви служебният м...

Според Дянков новият български еврокомисар трябва да бъде назначен от ново и стабилно правителство, така че с това трябва да се изчака.

Симеон Дянков е на мнение, че Brexit ще е в ущърб на страната ни по две причини: 1. Вниманието на европейските политици е изцяло върху излизането на Великобритания от ЕС и всички останали теми ще се забавят с 2-3 години. 2. Много наши сънародници живеят и работят в Лондон и хората от сега започва да мислят за Brexit, а то ще има влияние върху българският трудов пазар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика