Симеон Славчев: Партия МИР предлага национален консенсус около пет приоритета

4886
Симеон Славчев: Партия МИР предлага национален консенсус около пет приоритета
Снимка: ПП МИР

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев предложи всички национално-отговорни партии и политици да седнат на една маса и да се обединят около пет национални приоритета. Това той направи снощи в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Крайно време е обществения интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно за това партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза и ще направят българския народ проспериращ и щастлив“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев в „Панорама“.

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев води листите в София и Варна

Председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев води листите за кандидати за народни представители в София 23-...

Петте приоритета около партия МИР предлага обединение и национален консенсус са на първо място работеща и ефективна икономика, на второ място излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. На четвърто място – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Балансирана външна политика е петия национален приоритет, който партия МИР предлага.

„Точка първа в дневния ред на политиците трябва да бъде как българската икономика да стане работеща и ефективна, защото без икономика не може да се прави нито социална политика, нито може да има качествено и достъпно за всички български граждани здравеопазване и образование. Именно за това партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане икономическа основа на българското общество с регулираща макроикономическа роля на държавата. Това е един доказан немски модел, който изкара Германия от икономическата криза след краха й след Втората световна война и я направи една от най-силните социални и индустриални държави в света. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят и работници и работодатели, както и устойчивото икономическо развитие, стабилните пари, свободното икономическо състояние. Този модел ще изгради в България истинска средна класа и ще я превърне в силна социална и индустриална държава“, заяви още Симеон Славчев.

Той подчерта, че един от основните приоритети на партия МИР по време на предизборната кампания е да покаже какъв е образа на Бъдещето и как България трябва да се развива в следващите десет, двадесет, тридесет години.

„Ако с едно изречение трябва да опиша нашия образ на бъдещето това е семейство между мъж и жена с минимум три деца. Това означава, че българската икономика е станала работеща и ефективна, че имаме гарантирано достъпно и качествено здравеопазване и образование за всички български граждани, както и че сме решили демографската криза и сме върнали българите зад граница в родината. Всъщност образа на бъдещето е това, което трябва да прави държавното управление и партия МИР има експертния потенциал, волята и желанието да го реализира“, заяви още лидерът на партия МИР.

Симеон Славчев, ПП МИР: Дължим на възрастните хора спокойни и достойни старини

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изпрати поздравително писмо до хората от третата възраст в...

Той посочи, че България може да защитава националния си интерес само, ако стои на равни разстояния от всички големи сили и описа балансираната външна политика на България като равностранен триъгълник, в чиито ъгли стоят Брюксел, Вашингтон и Москва, а България стои по средата и не скъсява или отдалечава от нито една от страните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика