Симеонов: Разбрахме се с РБ - сваляме новините на турски и назначаваме аналогични наши хора

20530
Симеонов: Разбрахме се с РБ - сваляме новините на турски и назначаваме аналогични наши хора
Снимка: БГНЕС

След множество консултации и гласувания и водени от отговорната задача да не допуснем навлизането на България в нова политическа криза, поехме нашето тежко и отговорно решение в три части. Това заяви на брифинг в парламента Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичният фронт, предаде „Фокус”.

„На първо място постигнахме съгласие с колегите от Реформаторския блок да издигнем представители на Патриотичния фронт на аналогични постове. Издигаме кандидатура от Патриотичния фронт, но не политическа, на човек за заместник-министър на отбраната и за заместник-областен управител на София-град. Лице, което не е политически ангажирано, но е специалист в тази област”, обясни Симеонов.

Патриотичният фронт е взел решение за подкрепата си към правителството

На среща с формацията вчера разговаряхме за вземане на решение по отношение на казуса със заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаил...

Симеонов припомни, че в програмата си имат заложен текст, който категорично е против назначаването на представители от етнически партии на ръководни държавни постове. „Тези две наши кандидатури ще бъдат предложени на управляващите от ГЕРБ за назначаване”, заяви той и посочи, че са постигнали съгласие с Реформаторският блок и за свалянето на турски език от ефира на Канал 1.

„В едноседмичен период проведохме много разговори с останалите партии, които са подписали програмната декларация и стигнахме до извода, че назначенията не са направени умишлено, а са на база качествата на издигнатите кандидати”, заяви Валери Симеонов.

Постигнато е съгласие между Патриотичния фронт и Реформаторския блок е от Фронта да бъдат информирани преди всяко кадрово решение, за да могат да изразят позиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика