Симов: Липсата на актуализация на бюджета означава да минираме работата на служебния кабинет

1652
Симов: Липсата на актуализация на бюджета означава да минираме работата на служебния кабинет
Снимка: bsp.bg

"Ахх, днес ФБ е възхитително място. Толкова страст, патос, енергия и взривяващи статуси. И заради това ще си направя кефа да разбия няколко опорни точки:

1. Основната задача на този парламент не е да оправи изборните правила. В други времена сигурно щеше да е вярно. Сега обаче се намираме в окото на бурята, а социално-икономическата криза от ден на ден наближава като торнадо.

Кабинетът в оставка няма да предложи актуализация на бюджета

Кабинетът в оставка няма да предложи актуализация на бюджета. Това се разбра от излъчваното в профила на премиера в оставка Бойко Борис...

Нормално е регионални партии като Демократична България да бъдат слепи за проблемите. Всички останали обаче нямат това извинение. Освен ИК парламента е длъжен да актуализира бюджета. Особено, ако вървим към нови избори", пише депутатът от БСП Александър Симов във Фейсбук.

"Служебното правителство няма правомощия в бюджетната сфера. А липсата на актуализация означава да минираме работата на служебния кабинет. И да обслужим медийната фабрика на ГЕРБ, която само това чака. Битката срещу Борисов не е само пара в свирката и медиен кипеж. Тя изисква ум. Някои днес демонстрираха, че го нямат.

2. БСП се била срутила. Нейното гласуване било сравнимо с Пеевски. Винаги съм бил фен на поезията. Ама ходете да кажете на хората, които са на път да останат без помощи и със свиващи се доходи, че много по-важно и значимо е да създадем комисия за Росенец. Аз не съм против нея и бих я подкрепил. Но значи може да създаваме комисии, но не може да актуализираме бюджета. В единия случай избираш вътрешнопартийните си интереси, в другия случай избираш хората. Съжалявам много за фейсбук-муджахидините. БСП избра хората.

3. "Коалицията Гешев". Яко. Но щом ще си лепим етикети - наричам всички останали коалиция "Мъртви души". Защото те не приеха нашето предложение за активна регистрация и изчистването на списъците от мъртви души.

ГЕРБ прехвърли вината за проваленото заседание на новите партии, БСП пък съзря лобизъм

Не се е случвало програмата за работа за седмицата на парламента да не бъде приета, отговорността е на мнозинството. Това каза председа...

4. И не на последно място. Наясно съм, че "новите партии" (това никога няма да спре да ми е забавно) трудно преглъщат БСП. Защото тя беше опозиция, когато те бяха в небитието (по различни причини, включително и заради делене на една коалиционна спалня с Борисов).

Според тях БСП трябва да си седи в ъгъла, да гласува без да говори, да не прави излишни движения, за да не би да бъде забелязана, да си кюта мълчаливо и да не проявява излишни претенции. БСП изчистена от желания и страсти. Стерилна и кротка.

Както се казва - ще има да вземате!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика