Ска Келер не е получила официално извинение от българското правителство заради Симеонов

3982
Ска Келер не е получила официално извинение от българското правителство заради Симеонов
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Българското правителство не ми е поднасяло извинение за случилото се с Валери Симеонов и партията му НФСБ. Това заяви съпредседателят на европейските "Зелени" и евродепутат Ска Келер пред Deutsche Welle.

Келер обаче уточнява, че много българи са се свързали лично с нея и ѝ се извинили за поведението на партията на Симеонов, за което тя им е много благодарна. Припомняме, че НФСБ нарекоха Келер "зелена джихадистка" и "нагла и самонадеяна особа".

Писмото на НФСБ срещу Ска Келер стигна и до Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е провел разговор с германската евродепутатка Ска Келер и с българските власти зар...

"Агресивният тон на Валери Симеонов, който е недостоен за един вицепремиер, показва много ясно колко са опънати нервите. А това, че само часове след декларацията българското правителство публикува своя позиция, показва, че премиерът (бел. ред. - Бойко Борисов) следи зорко реакциите при подобни атаки. Той знае, че особено по време на своето европредседателство българското правителство е под силно наблюдение. Аз лично се концентрирам най-вече над това да подкрепям гражданите при техните протести в защита на правовата държава", заяви Келер.

Евродепутатът коментира и нападки на българския си колега Ангел Джамбазки и по-точно реториката на Джамбазки, че подкрепяла ислямската инвация в Европа (бел. ред. - доколкото е известно на Actualno.com в първото си изявление относно ролята на Келер в протестите в защита на Пирин българският евродепутат каза, че "не е известно" тя и съпратийците ѝ да са се изказвали по повод нападенията в Париж, Берлин или Марсилия, особено тези, извършени от лица с бежански статут. По-късно Джамбазки имаше редица медийни изяви и засегна по-подробно активността на Келер от негова гледна точка). Според Келер, с думите си за "ислямска инвазия" Джамбазки смесва темите и обижда българските природозащитници и българите, които застават срещу комерсиалната експлоатация на Национален парк "Пирин“, след като вижда някаква връзка между тях и тероризма.

"Иска ми се кабинетът да оттегли плановете си за доизграждане на ски инфрструктурата в Национален парк "Пирин". Иска ми се да чуе притесненията на гражданите, свързани с изграждането на отсечка от магистрала в Кресненското дефиле, и да ги вземе предвид. Иска ми се България да спазва собствените си закони и правните стандарти на ЕС, както и да положи повече усилия в борбата срещу корупцията", обобщи Келер. И увери, че тя критикува и германското правителство, а не е оръжие, активирано само срещу България. "Важно е да няма двойни стандарти – всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението си, да критикуват правителството и да разкриват онова, което не върви както трябва".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика