НФСБ поиска Ска Келер да бъде експулсирана, нарече я нагла и самонадеяна

6983
НФСБ поиска Ска Келер да бъде експулсирана, нарече я нагла и самонадеяна
Снимка: БГНЕС

Да намажем ските на Ска Келер – с такова заглавие партията на вицепремиера Валери Симеонов, който най-силно лобира в подкрепа на промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“, пусна позиция срещу участието на Келер на традиционния протест в четвъртък срещу правителственото решение за Пирин. И поиска незабавно МВнР да обяви Келер за персона нон грата, както и да я експулсира от България "с камионетка до Капъкуле".

Според НФСБ Келер, която била "нагла и самонадеяна особа", завършила "университета "Шабанчъ" в Истанбул", е "каканижела" с "очевидно неадекватен вид" пред "услужливите български медии" за "оставка на български министър" и "отмяна на решение на суверенното българско правителство", като дори си позволила да говори за "преразглеждане на проекта за магистрала на Кресненското дефиле".

Ска Келер: Корупцията е общ проблем, не целим само България с него

Върховенството на правото и правосъдието са проблем не само в България, но и в цяла Европа. Това заяви съпредседателят на парламентарна...

"Няма да влизаме в подробности за втръсналите на всички простотии и заблуди. Коалиционното правителство, министър-председателят и лично вицепремиерът Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт И НИЩО ПОВЕЧЕ в ски зона Банско", казват още от НФСБ.

Националистите посочват и, че Келер вече два пъти се месела и давала оценки на български институции. Първият път бил в Пловдив, където препоръчъла България да приеме "повече авантюристи от Близкия изток". Вторият път бил, когато "в интервю пред Neue Osnabrücker Zeitung зелената джихадистка призова цели сирийски села и градове да се разселят в Източна Европа (в т.ч. и България) и несъгласните с това държави "да бъдат принудени“ да ги приемат!"

Припомняме, че Келер официално отрече да е казвала такова нещо, а от офиса ѝ поясниха какво е казала: "Отговаряйки на въпрос за това възможно ли е цяло сирийско село да бъде изпратено в Латвия, зададен от журналист, Ска е заявила, че в страна като Латвия, където има малко бежанци, би било по-лесно за тези хора, ако бъдат преместени там на групи. Но не е предлагала цели села да бъдат разселвани в Източна Европа и не е казвала, че това е подходяща мярка спрямо държави като Чехия, Полша и Унгария, които бойкотират приемането на мигранти".

"Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт", завършва официалното съобщение на партията на Симеонов.

Евродепутатът Ска Келер в София: Брюксел подкрепя протеста за Пирин

За осми път в защита на Национален парк Пирин тази вечер излязоха граждани и природозащитници в редица градове в страната, съобщи репор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика