Участниците в изборите трябва да се отчетат пред Сметната палата до 24 юни

15250
Участниците в изборите трябва да се отчетат пред Сметната палата до 24 юни
Снимка: БГНЕС

До 24 юни всички участници в изборите за членове на Европейския парламент трябва да представят пред Сметната палата на хартиен и електронен носител отчет за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания, придружен с извлечение от банковата им сметка.

От Сметната палата напомнят на участниците в евровота, че образците на отчетите са публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс. Към отчета трябва да се приложат декларациите за произход на дарените средства, когато са в размер над една минимална работна заплата, както и декларациите за собственост на вещите, предоставени от физически лица за безвъзмездно ползване за предизборната кампания. Към отчета се прилагат също и декларациите за произход на средствата, предоставени от кандидат или член на инициативен комитет, когато средствата надхвърлят една минимална работна заплата.

След като всички партии, коалиции и инициативни комитети от България, участвали в изборите от 25 май предадат своите отчети, Сметната палата ще ги публикува на интернет страницата си в 15-дневен срок от изтичането на срока за представянето им, предаде БГНЕС.

Доставчиците на медийни услуги, социологическите и рекламните агенции и агенциите за връзки с обществеността вече също имат задължение да представят в Сметната палата информация за предоставените услуги/стоки във връзка с предизборната кампания. Срокът и за тях е 30-дневен, т.е. до 24 юни 2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика