ВАС отмени план за управление на природен парк "Персина"

12674
ВАС отмени план за управление на природен парк "Персина"
Снимка: БГНЕС

Върховният административен съд отмени решение на Министерския съвет, с което е одобрен План за управление на природен парк "Персина".

Решението не подлежи на обжалване. Решението на петчленния състав на ВАС е от 24 февруари и е публикувано на интернет страницата на съда.

На 15 февруари 2012 година Министерски съвет прие План за управление на природен парк "Персина". Паркът с площ 21 762,2 хектара, включва земи от Никопол, Драгаш Войвода, Белене, Свищов и Ореш.

В решение на МС тогава бе записано: "На основа на анализ на състоянието на живата и неживата природа планът определя главните цели на управление, функционалното зониране на територията и приоритетните дейности за изпълнение през следващите години. Основна цел на плана е паркът да бъде привлекателна и добре популяризирана туристическа и развлекателна дестинация по поречието на Дунав с възстановено и запазено биоразнообразие.

Заливните територии и гори ще бъдат възстановени и екологично стабилизирани. Документът за управление е на базата на съвременните и утвърдени".

ГЕРБ и БСП също скочиха срещу временния директор на парк "Българка"

Назначението на Али Алиев, председател на ДПС-Севлиево, за временно изпълняващ длъжността директор на природен парк „Българка&rdq...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика