Владимир Москов: Младите хора в Гоце Делчев имат бъдеще в своя роден град

4559
Владимир Москов: Младите хора в Гоце Делчев имат бъдеще в своя роден град
Снимка: BSP.bg

В интересна и много аргументирана дискусия се превърна младежката среща на тема „Какво е бъдещето на младите хора в България и защо трябва да останат в родния си град?“. На срещата в Гоце Делчев присъстваха народните представители от "БСП за България" Иван Ченчев и Богдан Боцев, кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов, зам. председателят на Младежкото обединение на БСП Ваня Маникатева, областният лидер на БСП – Благоевград и председател на Общинския съвет на левицата в Гоце Делчев Валери Сарандев и кандидати за съветници от листата на Коалиция „БСП за България“.

Пред присъстващите кандидатът за кмет на община Гоце Делчев от "БСП за България" Владимир Москов представи приоритетите, свързани с младите хора в неговата бъдеща управленска програма. „Както досега, така и занапред, ако получим доверието на хората, вратата на общината ще бъде отворена за всеки един човек, който има мнение, идея, проблем или въпрос. За мен позицията и предложенията на младите хора са изключително важни, защото те са тези, на които разчитаме“, заяви Москов.

Той даде като добър пример фонда за подпомагане на млади лекари, на които предстои специализация. Практиката е създадена в община Гоце Делчев преди няколко години, работи успешно и към момента повече от 10 млади лекари се възползват от нея, след което ще започнат работа в общинската болница.

Народният представител от "БСП за България" Иван Ченчев също бе категоричен, че една от основните причини младите хора да напускат България и да търсят реализация в чужбина е липсата на адекватна държавна политика. „Бизнесът и учебните заведения трябва да си сътрудничат. Защото основният проблем на бизнеса е, че няма квалифицирани кадри, а в същото време огромна част от младите хора, които са придобили образование, нямат работа“, коментира Ченчев.

Присъстващите на срещата млади хора бяха категорични, че са избрали да останат в родината си и по-точно в родния си град, защото виждат своето бъдеще тук. Те се обединиха, около тезата, че бизнес средата в Гоце Делчев е добра и е изградена необходимата инфраструктура от общината „Трябва да останем в България, защото сме й нужни. Защото преди да искаш нещо, трябва да дадеш. Всеки от нас носи патриотизма в сърцето си и ясно си дава сметка, че камъкът си тежи на мястото и по-добро място от родината няма“, заяви народният представител от левицата Богдан Боцев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград